Ростислав Фук

У громаді на Тернопільщині відкрили пам’ятні дошки трьом полеглим Героям (фото)

Вічна слава Героям

Меморіальні дошки трьом загиблим Героям – Олегу Чипчуру, Ігорю Гаврилюку та Олегу Панченку відкрили в селі Конюхи Козівської громади 10 березня. Про це повідомили на фейсбук-сторінці громади.

Розмістили пам’ятні знаки на фасаді Конюхівського ліцею, в якому навчалися Герої.

37-річний Олег Чипчур був водієм-сапером військової частини А4722. Нагадаємо, загинув Герой внаслідок артилерійського обстрілу в селі Вербове Запорізької області. Нагороджений посмертно Хрестом «Честь і слава» та Орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

44-річний Ігор Гаврилюк - доброволець, командир 3-го відділення 3-го стрілецького взводу військової частини 3002 Національної Гвардії. Загинув на Донеччині. Нагороджений Орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

27-річний Олег Панченко  - солдат, стрілець 15-го окремого Луганського полку, Східне ОТО НГУ. Загинув 19 вересня 2015 року. Нагороджений Хрестом «Честь та слава».

Вшанувати пам’ять Захисників України прийшли односельці, родини військовослужбовців, друзі, працівники селищної ради, учні та педагоги ліцею та небайдужі мешканці громади. Місцеві священнослужителі освятили пам‘ятні знаки та провели поминальну панахиду за воїнами.

Наш обов‘язок гідно шанувати пам‘ять і подвиги полеглих захисників, які ціною власного життя виборювали наше право на вільне життя! Вічна пам'ять і слава нашим Героям та усім хто віддав життя за Україну, – йдеться в повідомленні.

Фото Козівської селищної ради

Вибір читачів за тиждень

Відео