Юля Вітюк

У громаді на Тернопільщині затіяли ревізію, від якої не всі у захваті (фото, відео)

В громаді проводять аудит землі, зокрема визначають польові дороги, які використовуються для вирощування сільськогосподарської продукції.

Із реформою децентралізації місцеві громади отримали більше влади, але й більше відповідальності. Адже від місцевих очільників залежить, скільки грошей надійде в місцеву казну та на що їх витратять. Ті громади, які не навчаться заробляти, швидше за все не матимуть розвитку, як і шансу на майбутнє. 

Залозецька громада одна із тих, де керівник чітко це розуміє, саме тому сьогодні тут активно працюють над обліком всього, що має громада і що може поповнити її бюджет. Найбільшою цінністю є земля. Тому, в першу чергу, взялися наводити лад у цій сфері. 

Сьогодні проводять аудит землі, зокрема визначають польові дороги, які використовуються для вирощування сільськогосподарської продукції. У ПП «Агропродсервіс Ярчівці» не чекали, коли громада прийде з аудитом, а самі виявили бажання перевірити ті земельні ділянки, які обробляє підприємство. Тепер сподіваються, що власним прикладом заохотять і інших аграріїв громади.

Детальніше у відео:

Андрій Нога, залозецький селищний голова із кореспонденткою Терену

Поля Залозецької громади

Відео Павла Лящинського

Вибір читачів за тиждень

Відео