Анастасія Кисіль

У Кременчуці назвали вулицю на честь льотчика з Тернопільщини, який пожертвував життям заради інших

28-річний Олександр Корпан загинув 2 березня. Під час повернення з бойового вильоту його літак був підбитий і загорівся

У Кременчуці на Полтавщині вулицю Гастелло перейменували на честь Героя з Тернопільщини Олександра Корпана. Він був льотчиком ударної авіації. Під час бойового вильоту ціною власного життя врятував побратимів та багатьох мешканців міста Старокостянтинова на Хмельниччині. Історію Героя розповіли на фейсбук-сторінці Українського інституту національної пам’яті. 

Олександр Корпан був одним із кращих офіцерів свого підрозділу, цінував бойове побратимство. Він народився у Севастополі. Захоплювався музикою, але пішов батьківською стежкою - обрав фах військового. Закінчив військово-морський ліцей Севастополя та Харківський національний університет Повітряних Сил імені Івана Кожедуба, - йдеться у повідомленні.

Служив у 299-й бригаді тактичної авіації імені генерала Василя Нікіфорова в Миколаєві. Виконував військові завдання на Донбасі. Мав відзнаки від командування. 2021-го визнаний найкращим льотчиком ударної авіації в Україні.

Олександр Корпан - Герой України посмертно

2 березня цього року під час повернення з бойового вильоту літак Олександра був підбитий і загорівся. Капітан Корпан відвів охоплений полум’ям борт від аеродрому й ціною власного життя врятував побратимів та багатьох мешканців міста Старокостянтинова на Хмельниччині.

Олександр Корпан - Герой України посмертно.

Прощалися з Олександром Корпаном у місті Підгайці на Тернопільщині, звідки його родина.

Люди тут не знали його особисто, але ми прийшли подякувати за те, що захищав наші домівки. Тепер він боронитиме нас із неба, - розповіла місцева жителька, яка прийшла на похорон. 

Його поховали поруч з батьком, який також був військовим пілотом.

Фото Тернопільської обласної державної адміністрації та Терену

Вибір читачів за тиждень

Відео