У Кременці через COVID-19 закрили супермаркет та одну з установ

a1adae7b-47b3-452e-98ae-e8c3c0c5bf0b

Про це повідомляють в оперативному штабі з організації профілактичних та протиепідемічних заходів щодо запобігання занесенню та поширенню коронавірусної інфекції на території міста Кременець (далі – штаб). Станом на 9.00 5 травня у Кременці підтверджено два випадки захворювання COVID-19, за попередньою інформацією - це двоє лікарів місцевої лікарні. Загалом у місті від початку епідемії – 30 випадків захворювання на COVID-19.

Кременеччина, на жаль, наразі має найбільше хворих на коронавірусну інфекцію, загалом по району – 270 людей за даними ДУ «Тернопільський ОЛЦ МОЗ України». На Тернопільщині за добу підтвердили 27 нових випадків захворювання.

У зв’язку із таким розвитком ситуації штабу довелося вжити додаткових заходів для запобігання поширенням коронавірусної хвороби covid-19.

Зокрема, від сьогодні не прийматимуть відвідувачів у Кременецькій філії Тернопільського ОЦЗ. Про це йдеться у протоколі засідання штабу.

- Рекомендувати керівнику Тернопільського обласного центру зайнятості спільно з директором Кременецької районної філії здійснити комплекс епідеміологічних заходів щодо запобігання поширенню коронавірусної інфекції, в тому числі здійснити контроль за проведенням тестування всіх працівників на наявність COVID-19, за самоізоляцією контактних працівників, провести дезінфекцію приміщення, розглянути питання можливості оголошення простою працівникам, які не можуть виконувати свої повноваження в зв’язку з відсутністю умов, пов’язаних з поширенням коронавірусної інфекції та розв'язати питання виконання повноважень Кременецької районної філії іншими філіями Тернопільського обласного центру зайнятості, – зазначають у протоколі.

Через зараження одного з працівників також закрили один із супермаркетів у місті.

- Тимчасово призупинити діяльність магазину «Рукавичка» в  м. Кременець з 00:00 год. 05.05.2020 року до отримання результатів тестування всіх працівників. Власнику (керівнику) суб’єкта господарювання, який провадить діяльність у зазначеному магазині, здійснити комплекс епідеміологічних заходів щодо запобігання поширенню коронавірусної інфекції, в тому числі здійснити контроль за проведенням тестування всіх працівників на наявність COVID-19, за самоізоляцією контактних працівників, провести дезінфекцію приміщення, – повідомляють у Кременецькій міській раді.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео