Тамара Коблик

У львівському «Охматдиті» провели складну операцію 3-місячному малюку з Тернопільщини (фото)

Раніше хлопчику було важко їсти, перший місяць він їв через зонд, далі міг їсти лише через пляшечку

Під час американо-польсько-української місії  лікарів до Центру дитячої медицини, лікарні «Охматдит» 3-місячному хлопчику з Тернопільщини виправили складну розщілину губи. Про це повідомили на сторінці лікарні у фейсбуці.

Михайлику з Тернопільщини - всього 3,5 місяця. Він народився напередодні великого християнського свята - собору архангела  Михаїла, тож отримав своє ангельське ім'я.

Хлопчик - неймовірний веселун, він усміхається попри всі труднощі, які випали на його долю. Він - восьма дитина у сім'ї, має 5 сестричок і 2 братиків, усі дітки в цій родині здорові, лише Михайлик народився зі складним незрощенням губи, піднебіння і ясен.

Тато хлопчика пішов воювати на фронт. А мама хлопчика шукаючи ефективного лікування звернулася по допомогу до нашого шпиталю. Саме львівський «Охматдит» їй радили фахівці із Тернополя. Тут Михайлика підтримували від народження: наші лікарі вчили маму хлопчика годувати малюка, клеїти спеціальні тейпи, щоб підготувати тканини до операції і доглядати за ротиком.

Маленького пацієнта прооперувала львівсько-філадельфійська команда хірургів. У Львові саме перебуває провідна американська спеціалістка з розщілин, щелепно-лицева хірургиня з Children’s Hospital of Philadelphia (США) з командою. Разом з львівськими колегами вони зробили малюку складну операцію за новою  методикою. У перший етап Михайлику виправили губку, далі закриють дефекти піднебіння і ясен.

Раніше хлопчику було важко їсти, перший місяць він їв через зонд, далі міг їсти лише через пляшечку. Щоб він вчився розмовляти, йому треба виправити дефект піднебіння, тоді хлопчик зможе опанувати звуки.

Михайлик стартував у нове життя, перша операція дала йому шанс виправити дефект, який був помітним. Він сміється на весь коридор, наче й не було складного втручання.

Наш Михайлик - такий, він завжди багато сміється, особливо коли до нього хтось говорить. Двоє менших діток проводять з ним багато часу, щось йому  розказують і у відповідь він голосно сміється, вони добре розуміють одне одного. Вдома синочок регоче на всю хату, а в лікарні Михайлик сміявся навіть коли йому брали кров з вени, здивував своїм сміхом анестезіологиню, коли вона прийшла перед операцією його послухати,  - каже мама малюка.

Читайте також: Лікарі врятували двомісячне немовля з Тернопільщини, яке не могло дихати (фото)

Вийняли серце, щоб видалити пухлину: унікальну операцію зробили у Тернополі (фото)

Фото зі сторінки Охматдиту у фейсбуці

Вибір читачів за тиждень

Відео