Ростислав Фук

У Львові розробили інтерактивну мапу місць цвітіння квітів та дерев

На «Квітковій карті Львова» можна знайти місця цвітіння тюльпанів, сакур, магнолій та груш Шантаклер

Управління туризму та управління екології Львова розробили «Квіткову карту Львова», на якій нанесено актуальні місця цвітіння квітів та дерев у місті. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Ця інтерактивна карта, що стане помічником для тих, хто хоче помилуватися красою цвітіння квітів та дерев у Львові, відкрити для себе нові мальовничі місця чи зробити квіткові фотографії, – йдеться в повідомленні.

На «Квітковій карті Львова» можна знайти місця цвітіння тюльпанів, сакур, магнолій та груш Шантаклер. На мапі відображено понад 50 локацій по всьому місту, які постійно оновлюватимуть, щоб користувачі отримували найактуальну інформацію.

Цьогоріч рання весна спонукала заквітнути дерева значно швидше, аніж торік. І щоб мешканці та гості міста не пропустили цвітіння магнолій, сакур, глодів, райських яблунь у садах, груш Шантеклер ну і, звісно ж, тюльпанів, створено мапу цвітіння. Кольорове розмаїття, яке створюють квіти та дерева,  додають нашому місту величі, яка є свідченням перемоги весни та тепла над холодом та темрявою», – додає Галина Микітчак, виконувачка обов’язків начальника управління екології та природних ресурсів.

Окрім квіткової карти місто спільно з бізнесом готують у Львові багато тематичних подій і заходів, об’єднаних навколо теми цвітіння: художні пленери, музика, ярмарки, квіткове меню в закладах міста, майстер-класи з догляду і вирощування композицій, флешмоб квіткових фото чи відео. Це все заплановано на період з середини квітня до середини травня, що, окрім цвіту, включає в себе ще й День міста і Великдень.

Офіційний туристичний сайт міста – https://lviv.travel/

Фото Львівської міської ради

Вибір читачів за тиждень

Відео