Ростислав Фук

У Міноборони розповіли, чи буде обов’язковою реєстрація військовозобов'язаних в е-кабінеті

У відомстві кажуть, це зручно, оскільки не треба буде приходити до ТЦК і стояти в черзі

Реєстрація в електронному кабінеті військовозобов'язаних буде добровільною. Про це речник повідомив у ефірі «Радіо Свобода» речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін, пише Суспільне.

Електронний кабінет буде створено автоматично, але реєструватися там людина зможе за бажанням. Це не буде якоюсь примусовою мірою, що якимось чином карається. Наразі принаймні так, — сказав Лазуткін.

За словами представника Міноборони, це зручно, оскільки не треба буде приходити до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, стояти у черзі.

Ще раз наголошую: це просто зручний сервіс для людей, які користуються інтернетом і мають смартфон, — додав речник.

Раніше заступниця глави Міноборони Катерина Черногоренко розповіла, що в Україні для кожного військовозобов'язаного створять електронний кабінет.

Президент Володимир Зеленський 2 квітня підписав закон, який передбачає запуск електронного кабінету військовозобов'язаного.

До цього парламент ухвалив про цифровізацію армії. Зокрема, за цим документом буде створено реєстр військовослужбовців ЗСУ й можна буде онлайн отримати статус учасника бойових дій.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила 11 квітня в другому читанні законопроєкт про мобілізацію.  Комітет Верховної Ради з питань нацбезпеки і оборони виключив положення щодо демобілізації.

Читайте також: Президент підписав закон про мобілізацію з 25 років

Фото Міністерства оборони України

Вибір читачів за тиждень

Відео