Віра Олександрович

У найвідомішому довгобуді Тернополя розмістять ЦНАП і управління міської ради (документ)

31E96643-26CE-4D9B-B5E0-FC75ECE4937D

Найвідоміший у Тернополі довгобуд – будівля обласної наукової бібліотеки, що на площі Героїв Євромайдану, - нарешті перейшов із державної у власність громади.

Нагадаємо, передати це майно Тернополю просили впродовж не одного десятку років. Підтримав цю ідею, прийшовши на посаду, і голова обласної держадміністрації Володимир Труш. Очевидно, саме це врешті і вплинуло на останнє рішення Уряду.

- Маю приємну новину, - повідомив 20 жовтня кореспонденту «Терену» міський голова Тернополя Сергій Надал. – Щойно на засіданні Уряду обласну бібліотеку передали Тернополю! Із нетерпінням чекаю на документи на підтвердження цього рішення.

Зауважимо, міська рада кілька разів робила звернення до Кабміну, щоб урядовці передали приміщення довгобуду для облаштування ЦНАПу, розміщення різних відділів та управлінь, аби розмістити їх разом і в зручному для тернополян місці. Завершити ремонт і всі необхідні процедури обіцяли за кошти громади. Навіть місцеві активісти подавали петиції з цього приводу. Мріяли про створення сучасного Центру молодіжних ініціатив.

ACDEB623-FE12-4338-8EA5-5A98B77AEC1F
ACDEB623-FE12-4338-8EA5-5A98B77AEC1F

Як написав на своїй сторінці сьогодні, 22 жовтня, тернополянин Володимир Антків (Volodymyr Antkiv – нині представник Львівський Регуляторний Хаб), «…з'явилася надія на завершення будівництва Тернопільської обласної державної бібліотеки. Кожен тернополянин, напевне, знає про цю будівлю. Її важко не помітити…». Цієї середи на засіданні Кабінет Міністрів України будівлю, площею 9161,4 кв. м передали у власність Тернопільської міської територіальної громади.

До речі, у пояснювальній записці урядовці зазначили (цитуємо): «…Будівництво зазначеного об'єкта розпочали у 1987 році, ступінь готовності складає 85%. Проте на сьогодні роботи щодо завершення будівництва і подальшого введення об'єкта в експлуатацію Тернопільською обласною держадміністрацією не проводяться i використовувати зазначений об'єкт у подальшому не планується. Тернопільська міська територіальна громада спроможна завершити будівництво об'єкта, покращити його технічний стан і згодом ефективно використовувати його для розміщення органу місцевого самоврядування…».

Також у документі вказали, що площа об'єкту дійсно дозволить розмістити виконавчі органи ради та її структурні підрозділи в одному приміщенні (оскільки наразі вони розміщені в різних частинах міста), у тому числі - Центр надання адміністративних послуг, що в свою чергу, сприятиме оперативному та якісному наданню послуг громадянам та організаціям громади.

«За інформацією Тернопільської міської ради фінансування на завершення будівництва об'єкту, що пропонується до передачі, та його утримання здійснюватиметься із місцевого бюджету Тернопільської міської територіальної громади в рамках виконання заходів Програми економічного та соціального розвитку громади на відповідний рік», – підтвердили у Кабміні.

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео