Юля Вітюк

У Настасові відкрили «Зимову казку» (відео, фото)

0

Запалили ялинку, зустрілись з Чудотворцем та скуштували пампухів: у передвечір Миколая у Великоберезовицькій громаді розпочала роботу новорічно-різдвяна локація «Зимова казка у Настасові». Дійство спільно організували Великоберезовицька громада, компанія «Агропродсервіс» та команда Івана Чайківського. 

- У цьому році виникла ідея створити Офіс Святого Миколая, адже до нас в період різдвяно-новорічних свят попередні роки зверталися діти, щоб зробити трішки більше свята. Тому в цьому році відділ культури Великоберезовицької територіальної громади долучився до того, щоби за період свят зробити дійство, відкриту локацію, яка буде постійно працювати, де буде гарний, красивий комплекс, в який можуть приїжджати люди, дітки і отримувати задоволення, — розповідає Іван Чайківський, народний депутат України. 

4
4

2
2

3
3

- Кожен рік масштаби цього дійства розширюються, і сьогодні ми це позиціонуємо, як захід цілої нашої громади. Це не пересічна подія, вона об’єднує жителів громади і показує те, що ми вміємо добре працювати. Але ми маємо вміти і добре відпочивати та створювати казку для наших дітей і дорослих, — говорить Андрій Баран, генеральний директор компанії «Агропродсервіс».

Pasted into
Pasted into

Розпочав свою роботу і Святий Миколай, який приймає малих і дорослих у своєму офісі. Зустрітись та поспілкуватись з Чудотворцем можна за попереднім записом до 26 грудня.

- Я вірю в Святого Миколая, вірю, що він почує наші молитви і побажання, принесе в нашу Україну мир, людям міцне здоров’я, а в кожну нашу українську сім’ю, родину — тепло, радість і благополуччя, — говорить Володимир Болєщук, перший заступник голови Тернопільської обласної ради.

15
15

10
10

11
11

Готували локацію до відкриття кілька місяців. Щоб по-святковому освітити зимове містечко, використали майже 9 кілометрів гірлянд. 

- В цьому році набагато більше доповнено ілюмінацій, є нові локації, сільськогосподарська техніка і вперше відкривається Офіс Святого Миколая, також почали облаштовувати культурно-мистецький центр і реконструйовано дитячий майданчик і воно в комплексі таке казково-зимове містечко, — розповідає Андрій Галайко, Великоберезовицький селищний голова.

Pasted into
Pasted into

Також тут можна заглянути в автентичні хатини початку ХХ століття, скуштувати пампушки за старовинним рецептом та відвідати ярмарок з унікальними виробами ручної роботи. А малеча має змогу взяти участь в майстер-класах. До того ж тут багато яскравих фотолокацій, біля яких можна зробити світлини на пам’ять про «Зимову казку у Настасові». 

1
1

7
7

- Йдемо і не впізнаємо,чи то наші вулиці, чи наше село. Дуже сподобалось, — ділиться пані Марія.

- Ми переповнені враженнями, тому що це наше рідне село і щороку воно тут покращується, збільшується кількість відвідувачів, — говорить Павло.

8
8

9
9

- Дійсно казочка, люди звикли, що немає свята в житті, але сьогоднішній вечір нашу надію і віру продовжує. Адже коли ми будемо вірити, тоді все буде добре, — говорить пані Леся.

- Такого святкового настрою немає ніде, все таке казкове, нереальне, дуже гарно, дуже задоволена, — говорить пані Інна, гостя «Зимової казки у Настасові».

Діятиме новорічно-різдвяна локація «Зимова казка у Настасові» до 22 січня. В цей період відбудеться багато заходів, серед яких конкурс вертепів, Маланка та фестиваль «Коляда єднає Україну».

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=1Rouuh7C-zQ[/embed]

Відео Романа Луциківа

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео