Ростислав Фук

У пожежі на Тернопільщині загинули двоє людей

Наразі встановлюють причину виникнення пожежі та обставини загибелі людей

IMG_4763

Тіла двох людей виявили рятувальники під час гасіння пожежі житлового будинку у селі Старий Вишнівець Кременецького району. Про це повідомили на сторінці пожежно-рятувальної служби ДСНС області.

Виклик про пожежу надійшов 24 квітня о 13:52. 0 14:20 пожежу локалізували на площі 10 метрів квадратних, а о 15:05 – загасили.

На місці виявили тіла двох мешканців будинку, 1931 та 1937 років народження. 

На місце події виїжджали працівники слідчо-оперативної групи. У ході перевірки стало відомо, що 24 квітня хлопці, які проходили повз будинок сусідів, помітили дим з вікон. Вони викликали екстрені служби і не чекаючи їх, кинулися на допомогу – зайшли в приміщення і виявили непритомних чоловіка та жінку. Їх винесли на свіже повітря, але медики, які приїхали на виклик, констатували лише смерть, – розповіли у відділі комунікації Національної поліції області.

За словами рятувальників, ймовірна причина смерті – удушення чадним димом, спровоковане замиканням електропроводки від телевізора. Як з’ясувалося, потерпілих щодня провідувала родичка, бо вони хворіли і фактично не ходили. Вона заходила до них за 30 хвилин до нещасного випадку.

Даний факт правоохоронці внесли в ЄРДР за статтею 115 ККУ з поміткою "нещасний випадок”.

Як ідеться в повідомленні, всього з початку року на Тернопільщині внаслідок пожеж загинули 13, людей, травмувалися 12.

Для запобігання пожеж в домівках ГУ ДСНС України у Тернопільській області радить дотримуватись елементарних вимог пожежної безпеки:

  • Слідкуйте за станом ваших печей, димоходів, електропроводки і електроприладів. Не вмикайте декілька приладів в одну розетку. Розетки повинні бути розміщені в легкодоступних місцях.
  • Виходячи з дому, не залишайте включеними електроприлади, газові плити чи печі. Не залишайте без нагляду дітей, не дозволяйте їм гратися сірниками та іншими займистими речовинами.
  • Покиньте палити! Не бійтеся перебільшити небезпеку – куди небезпечніше її недооцінити. Будьте уважними і обережними, але ніколи не панікуйте.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео