Орест Сарматський

У Рівному презентують виставку відомої української художниці з Тернополя

153572783_5327646140608852_6677932356751790055_o (Copy)

Галерея європейського живопису «Євро-Арт» у Рівному презентує малярство Олесі Гудими – художниці з Тернополя, для якої не існує кордонів, яка  пропагує у світі через мистецтво усе українське.

Про це повідомляє 7 днів.

- Виставку «МОЯ ВЕЛИКА ЛЮБОВ. MY BIG LOVE» презентують у галереї 5 березня о 14 годині. Роботи мисткині, окрім України, «оселилися» в Канаді, Франції, США, Німеччині, Великобританії, Вірменії, Іспанії, Польщі, Швейцарії, Угорщині… Це саме вона показала людству «Українську мадонну», виростила «Дерево життя» і випустила у світ «Ангелів миру для України». Виставка «МОЯ ВЕЛИКА ЛЮБОВ. MY BIG LOVE» об’єднує близько 40 картин малярки із двох найвідоміших її серій – «Українська мадонна» (одна з картин саме із цієї серії, за версією «Укрпошти», належить до 50 найкращих зображень століття) та «Квіти». Її «Українська мадонна» – іконографічне зображення жінки, яка носить у собі сакральне знання – як українська душа, яка в невпинному коло обігу життя, переходить з одного стану до іншого, зрілішого та відповідальнішого, - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що загалом творчий доробок Олесі Гудими налічує близько тисячі картин. Усі вони виконані в еклектичному змішанні художніх напрямків: експресіонізмі, абстракціонізмі, символізмі, наїв-арті, магічному реалізмі та постмодернізмі.

Їх можна зарахувати до інтуїтивної форми живопису – тієї, що йде за серцем, спонтанно, не базуючись на вже винайдених техніках і законах.

Виставка Олесі Гудими «МОЯ ВЕЛИКА ЛЮБОВ. MY BIG LOVE»  триватиме у двох центральних залах галереї «Євро-Арт» у рівному з 3 березня по 18 квітня 2021 року.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео