Ростислав Фук

У сусідній області зафіксували найбільшу в Україні популяцію бізонів (відео)

Більшість тварин належать до біловезького підвиду – він є найбільшим за лінійними та ваговими показниками серед усього роду Bison

На Львівщині зафіксували найбільшу в Україні популяцію бізонів – 114 особин. Тварини мешкають на теренах Бродівського лісфонду «Карпатського лісового офісу», повідомляють у державному підприємстві «Ліси України», пише Українська Правда.

Умови поселення зубрів, зважаючи на кормову базу та захисні властивості мисливських угідь, близькі до їхнього ареалу. 

Більшість тварин належать до біловезького підвиду – він є найбільшим за лінійними та ваговими показниками серед усього роду Bison, зазначають лісівники.

Чисельність стада залежить від умов і потреб тварин. Впливає на це і якісний догляд фахівців, охорона, забезпечення водопоєм, підгодівля тварин. Впливають також природні фактори – старіння зубрів і їхня природна смертність, – йдеться в дописі.

Хоча зубри добувають їжу самостійно, протягом всього зимового періоду працівники лісництв додатково підгодовують їх. 

12 особин диких зубрів завезли на Львівщину ще в 1980-х роках із Литви. У 2007 році задля збереження єдиної в Україні популяції зубрів біловезької лінії в угіддя підприємства завезли ще 12 особин зубрів кавказької лінії. 

Наразі в регіоні мешкають дві локальні репродуктивні субпопуляції зубрів – біловезької та біловезько-кавказької ліній. За нещодавніми підрахунками лісівників, загалом їх налічується 114 особин. Це – найчисленніша субпопуляція зубрів в Україні.

Загалом на теренах нашої держави мешкає близько пів тисячі особин зубрів.

 Фото: laszlo111, відео «Ліси України»

Вибір читачів за тиждень

Відео