Віра Олександрович

У Тернопільській обласній раді готують сюрприз для Президента Володимира Зеленського (фото)

Облрада1

Чергове пленарне засідання сесії Тернопільської обласної ради запланували аж на початок липня. Зробити його планують господарським, але без політичних заяв не обійдеться.

Рішення про таке зібрання депутатів прийняли вчора, 11 червня, під час засідання уповноважених представників депутатських фракцій у приміщенні, що на вул. Грушевського, 8. Варто зауважити, що політики ледь-ледь встигнуть «вписатися» у терміни, визначені законом. Адже сесії треба проводити не рідше як один раз на квартал, тобто 3 місяці. Минуле – 3-тє виїзне пленарне засідання 14-ї сесії відбулося ще 13 квітня.

Облрада2
Облрада2

За пропозицією голови обласної ради Віктора Овчарука, першочергово на засіданні розглянуть господарські питання, які вже давно очікують у порядку денному. Також запланували ухвалити ряд депутатських звернень і внести зміни до обласного бюджету.

- Насамперед у порядку денному будуть питання, які відклали на минулих засіданнях. Їх уже назбиралося дуже багато, - каже заступник голови облради Василь Деревляний. – Чи не третина пунктів є так званими технічними. Вони стосуються діяльності Тернопільської облради. Будуть і політичні звернення. Я знаю, що депутати (і я теж до цього причетний) готують звернення про свою позицію щодо Президента України. Через продаж української землі ми вже будемо твердо ставити питання імпічменту Володимиру Зеленському. Таке не можна пропускати…

Крім того, депутати хочуть заслухати звіт голови Тернопільської обласної держадміністрації Володимира Труша про здійснення заходів, спрямованих на боротьбу із поширенням коронавірусної інфекції на території області.

Облрада3
Облрада3

Що цікаво, на цьому засіданні мають ухвалити і рішення про передачу 250 тис. грн із фонду зарплати працівників облради на премії медикам комунального некомерційного підприємства (КНП) «Тернопільський регіональний фтизіопульмонологічний медичний центр». Адже ініціативи – мало, треба витримати процедуру і затвердити все рішенням сесії.

- Думаю, ця сесія буде дуже цікавою, - додає Василь Деревляний. – Прикро, що виконавча гілка влади не справляється із викликами, які спричинив коронавірус. Наприклад, остання їхня обіцянка про виплату премій лікарям звелася до того, що ОДА «зняла» з наших медичних установ 3,4 млн грн. Тобто ті гроші, які мали витратити на зарплати лікарям у листопаді і грудні, вони «перекинули» на додаткові виплати на час пандемії. А що ми будемо робити у кінці року? Як компенсувати цю нестачу, ніхто жодних методів не запропонував.

До речі, пан Деревляний припустив, що наступне, 4-те засідання 14-ї сесії не буде виїзним. Його проведуть у конференцзалі на Грушевського, 8. Можливо, у приміщення лише обмежать доступ для гостей і представників ЗМІ. Але в такому разі обов’язково організують трансляцію, аби за подіями на сесії могли стежити всі охочі. Звісно ж, під час сесії всі присутні будуть дотримуватися карантинних обмежень.

Фото з сайту облради 

Вибір читачів за тиждень

Відео