У тернопільській Катедрі встановили відреставровані після ДТП двері (фото)

Старовинні двері храму відреставрували франківські ковалі

Відреставровані після ДТП двері встановили після обіду 26 вересня у тернопільському Архикатедральному соборі непорочного зачаття Пресвятої Богородиці. До цього там тимчасово стояли скляні двері.

Нагадаємо, старовинні двері були знищені 23 квітня цього року, коли водійка на Аudi врізалася у храм.

Залізні двері відреставрували франківські ковалі. Про це повідомила на своїй фейсбук-сторінці ініціаторка відновлення старовинних дверей у Івано-Франківську, місцева Фея дверей - Марія Козакевич.  Вона зазначила, що старовинні металеві двері тернопільської Катедри пережили дві світові війни, на них навіть можна бачити сліди від куль.

За словами настоятеля храму отця Ореста Павліського, цим дверям стільки ж років, скільки й собору, який збудований у XVIII столітті.

Наприкінці серпня цього року обвинувальний акт щодо водійки, яка скоїла резонансну аварію напередодні Великодня, Ірини Скрабут-Яворської передали до суду. Як повідомляли у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури, на даний час збитки, заподіяні тернополянкою, відшкодовані повністю. Підготовче засідання у Тернопільському міськрайонному суді заплановане на 28 вересня. 

Фото Терену

 

Вибір читачів за тиждень

Відео