Юлія Пацкаль

У тернопільській лікарні відкрили нову реанімацію і операційну за 32 мільйони (відео)

Нове відділення інтенсивної терапії тепер є в обласній психоневрологічній лікарні. На відкритті побував Міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко

Нове відділення інтенсивної терапії та операційну 23 листопада відкрили в Тернопільській обласній психоневрологічній лікарні. З цієї нагоди до Тернополя приїхав Міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко. 

Реанімаційні зали обладнані новими системами життєзабезпечення, апаратами штучної вентиляції легень, апаратами УЗД. На відкриття відділення виділили 22 мільйони гривень з державного бюджету, а також 10 з половиною мільйонів з обласного бюджету та лікарні.

У відділені вже приймають пацієнтів, зокрема, з інсультами. У таких випадках своєчасність надання допомоги пацієнтам вимірюється хвилинами. Новітнє сучасне обладнання дозволяє медикам більш якісно працювати та рятувати життя.

Під час візиту на Тернопільщину міністр Віктор Ляшко також перевірив готовність багатопрофільних медзакладів області до роботи у разі відсутності електропостачання. 

Фото, відео Романа Луциківа

Вибір читачів за тиждень

Відео