Оксана Бучко

У тернопільському педагогічному університеті відкривають Бюро кар’єри

IMG_4959

Як підготуватись до пошуків роботи і влаштовувати свою кар’єру навчатимуть студентів Тернопільського національного педагогічного університету ім. В.Гнатюка. «Бюро кар’єри» започаткували у закладі спільно з волонтеркою Корпусу Миру (США) Мері Фазано. Ці лекції залишають на постійній основі за підтримки Британської Ради.

- Авторка програми Мері Фазано зуміла прогресивно, майстерно провести кожне заняття, мотивувати учасників розвиватися, вдосконалюватись, досягати поставлених цілей, - зазначила організаторка курсу доцент кафедри педагогічної майстерності та освітніх технологій Марія Бойко. - Бюро кар’єри - це те місце, де ти вчишся і шукаєш шляхи для особистісної та професійної самореалізації, практикуєш свої знання англійської мови та розумієш, хто такий сьогодні конкурентно-спроможний фахівець. Дякуємо, ідейним натхненникам програми Ользі Довбуш та Ірині Олійник - викладачам кафедри англійської філології та методики навчання англійської мови.

IMG_4952
IMG_4952

Як додала авторка курсу Мері Фазано, в американських вишах такі курси є звичним явищем. Адже студенти часто не розуміють, в якому напрямку їм слід вдосконалюватись. І що роботи для отримання високих балів буде недостатньо.

- Це актуально для різних студентів – для молодших курсів, бо вони мають ще багато часу краще опанувати галузь; для старших курсів, бо у них вже менше часу і треба діяти швидко. Дуже важливо після завершення навчання розуміти роль командної гри і важливість комунікувати та підтримувати одне одного. Так формуються механізми для досягнення вагомих результатів.

Проект продовжуватимуть інші волонтери. Ці курси вестимуть англійської мовою, аби водночас практикувати таку важливу для отримання хорошої роботи навичку – комунікація іноземною мовою.

- На курсі «Life after University» ми мали змогу покращити навички критичного мислення, ми навчились правильно ставити цілі та підготувались до інтерв’ю, - розповідає учасниця – магістрантка Катерина Мидза. - Також ми писали резюме та говорили про нетворкінг. Як на мене, це вкрай необхідно для майбутнього перспективного фахівця. Кожне заняття відбувалось у формі дискусії. Курс передбачав не лише отримання теоретичних знань, а й застосування їх на практиці. А вже 17 травня відбувся Форум кар’єри у Львові, на якому я мала змогу відтворити здобуті знання на практиці - спілкуватись із розвиненими компаніями, працевлаштування в яких мене цікавило. Це був цікавий, пізнавальний та надзвичайно корисний  досвід, тому я впевнена, що кожен учасник успішно самореалізується у майбутньому.

IMG_4948
IMG_4948

Перший курс пройшло близько 20-ти студентів, які отримали 23 травня сертифікати про участь та могли обговорити проект із організаторами під час неформальної зустрічі в арт-барі «Коза».

До слова одна з учасниць уже займається виготовленням еко-сумок. Такий подарунок отримала волонтерка Мері Фазано.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео