Ростислав Фук

У тернопільському розмовному клубі українську мову вивчають 300 переселенців (фото)

У розмовному клубі «Слово» викладають 8 тернопільських волонтерів-освітян

Майже 300 внутрішньо переміщених осіб вивчають українську мову у тернопільському розмовному клубі «Слово»на базі загальноосвітньої школи №5. Про це пишуть на сайті Тернопільської міської ради.

Мета клубу – адаптувати відвідувачів до культурно-мовного середовища Тернопілля, підвищити рівень їхньої україномовної компетентності та поширити знання про культуру й історію нашого краю.

Групи поділили на 2 групи: молодша для дітей віком від 2 до 9 років та старша – від 16 до 63 років.

 Робота клубу побудована таким способом, що заняття ми проводимо з української мови, на якому вивчаємо матеріал з фонетики чи з лексики, збагачений побутовим та розмовним мовленням. Вчимо деякою мірою ділове та фахове мовлення. Цікавляться учасники клубу і діалектизмами, – розповідає освітня волонтерка Леся Гапон. – Ми намагаємось задовольнити усі їхні мовні потреби, а разом з тим поповнити лексичний запас і збагатити знання про Тернопілля. Разом ми – дружня згуртована родина і прагнемо, щоб наша Україна була найкращою, найквітучішою, сильною державою, на якій живуть добрі люди, об’єднані словом, піснею й любов’ю до своєї вітчизни.

У розмовному клубі «Слово» викладають 8 тернопільських волонтерів-освітян. Кожне заняття складається з вивчення мовного матеріалу й ознайомлення з культурою, історією та мистецтвом Тернополя. Окрім вивчення мови, проводять також екскурсії та зустрічі з письменниками і мистецтвознавцями. Відбуваються зустрічі щовівторка й щоп’ятниці з 15.00 по 17.00 год.

Нагадаємо, курси української мови функціонують також у Тернопільському національному медичному університеті. Окрім того, опанувати українську мову можна у розмовних клубах на базі міських загальноосвітніх шкіл №№ 14, 16, 18, 19, 27, 28 за підтримки всеукраїнської ініціативи громадської організації «Навчай українською".

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео