Ростислав Фук

У Тернополі чоловік стріляв з рушниці з 9-го поверху (фото)

Дозвіл на зброю чоловік не продовжував від 2014 року

Повідомлення про те, що невідомий чоловік стріляє зі зброї на 9 поверсі будинку на вулиці Героїв Крут, надійшло до тернопільських правоохоронців 28 червня близько 23 години. Про це повідомили на сторінці Патрульної поліції Тернопільської області.

Поліцейські негайно прибули за вказаною адресою та виявили в помешканні чоловіка, мисливську зброю та набої до неї. 57-річний тернополянин пояснив, що давно не користувався зброєю й того вечора вирішив перевірити її справність.

У квартирі перебувала також його дружина, яка підтвердила, що він дійсно стріляв на балконі в повітря. Жінка додала, що дозвіл на зброю її чоловік не продовжував від 2014 року.

Як кажуть у відділі комунікації Національної поліції області, на чоловіка склали адміністративний протокол за статті 174 КУпАП (стрільба з вогнепальної чи холодної метальної зброї, пристроїв для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії або пневматичної зброї калібру понад 4,5 міліметра і швидкістю польоту кулі понад 100 метрів за секунду в населених пунктах і в не відведених для цього місцях, а також у відведених місцях з порушенням установленого порядку).

Чоловіка затримали та вилучили зброю і понад 50 набоїв до неї. Санкція статті передбачає штраф від ста до ста п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією зброї

Читайте також: «Ще 30 дробин залишаються в тілі Максима»: у Тернополі суд виніс вирок обвинуваченому у стрілянині в дітей.

Фото Патрульної поліції Тернопільської області

Вибір читачів за тиждень

Відео