Віра Олександрович

У Тернополі COVID-19 уже виявили в 11-ти медичних працівників (фото)

Штаб1

У Тернополі на COVID-19 вже захворіли 26 людей. Серед них – 11 медиків. Щоправда, через свою професійну діяльність занедужали не всі вказані особи.

Докладно про епідеміологічну ситуацію, що склалася сьогодні, 17 квітня, фахівці прозвітували на засіданні міського оперативного Штабу із подолання надзвичайної ситуації. Окрім того там ухвалили низку важливих рішень.

Штаб2
Штаб2

Лікар-епідеміолог Володимир Паничев спершу надав присутнім найсвіжішу статистику захворюваності на Тернопіллі. Що цікаво, за останню добу додалося 20 нових випадків. Одужати вже встигли 25 осіб.

Враховуючи показники на 100 тис. населення, в області маємо 33,9, а в місті 11,8, каже заступник начальника обласного лабораторного центру. Позитивним є те, що у віковій групі людей у віці більш як 65 років, показник захворюваності набагато нижчий, ніж в області. Така ж ситуація – і серед дітей. Тобто карантин дав відповідний результат. Однак заспокоюватися не можна! На всі випадки порушення карантинних вимог ми мусимо реагувати нетерпимо. 

Загальна тенденція реєстрації випадків – незмінна, адже перебуває у межах прогнозованих 20-25 випадків на добу, підкреслив Володимир Паничев.

Сьогодні – 37-й день карантину у Тернополі, нагадує начальник міського відділу охорони здоров’я і медичного забезпечення Василь Даньчак. Загалом під початку епідемії COVID-19 підтвердили у 26-ти тернополян, причому 23-є із них добре себе почувають і перебувають на амбулаторному лікуванні, тобто вдома. Ще троє тернополян проходять лікування у Тернопільській лікарні швидкої допомоги. 

Штаб3
Штаб3

У дитячій лікарні нині перебувають 3-є осіб із підозрою на COVID-19, а в лікарні швидкої допомоги – двоє. Окрім того, на самоізоляції зараз перебуває 561 людина. Натомість у міській лікарні № 3, визначеній місцем обсервації, 7 пацієнтів.

Хочу зауважити, що вікова структура осіб, які захворіли, від 30-ти до 49 років, додає Василь Даньчак. – Тобто йдеться про людей активного віку. Важких пацієнтів серед них немає. Підключення до апарату штучної вентиляції легень вони не потребують.

Статистика щодо захворюваності медиків у Тернополі, за його словами, дійсно останнім часом погіршилася. Причому «свіжий» випадок стався лише вчора.

Наразі маємо 11 інфікованих медичних працівників, уточнює він. – Із професійною діяльністю захворюваність пов’язана не в усіх. Виявленням останніх випадків ми завдячуємо масовому тестуванню. Наразі серед тернополян, які опинилися в групах ризику, провели 833 швидких тестів. У 59-ти людей врешті взяли матеріал на ПРЛ-дослідження в лабораторії. Так у нас з’явилося 7 нових пацієнтів.

Фахівець також запевнив, що лікарні Тернополя забезпечені усіма необхідними засобами захисту на 30-60 днів (докладно про це можна прочитати ТУТ.

До речі, в Управлінні охорони здоров'я Тернопільської обласної держадміністрації повідомили, що серед 788 українських медиків, хворих на коронавірус, 84 медпрацівники з Тернопільщини. Більшість із них інфікувалася через контакт із пацієнтами, в яких пізніше виявили підтверджений діагноз COVID-19.

Фото із трансляції засідання штабу на сторінці Сергія Надала у «Фейсбуці» 

Вибір читачів за тиждень

Відео