Ростислав Фук

У Тернополі голів ОСББ і керівників ЖЕКів зобов'язали розчистити усі підвали

Зробити це мають до 22 липня

Усі підвальні приміщення будинків мають бути розчищеними і відкритими під час повітряної тривоги у Тернополі. Про це на своїй сторінці у фейсбуці повідомив міський голова Сергій Надал.

Я сьогодні вкотре наголосив на цьому головам ОСББ і керівникам обслуговуючих підприємств. Перевірю особисто. Прошу тернополян також це контролювати. Підвал – це найближче сховище для жителів будинку, – каже Сергій Надал.

Міський голова зазначає, до п’ятниці, 22 липня, ОСББ і управителі будинків мають:

  • Розчистити підвали;
  • На стіну нанести вказівник «УКРИТТЯ»;
  • Призначити відповідального, який відкриватиме підвал на час повітряної тривоги, і вказати номер його телефону.

Згодом виконані роботи перевірятимуть спільно з ДСНС та поліцією.

Сергій Надал наголосив, що в жодному разі підвальні приміщення будинку не можуть бути зачиненні під час сигналу повітряної тривоги, відтак для цього повинна бути відповідальна людина, яка їх відкриє.

Однак, винятком, коли укриття може бути закрите для сторонніх осіб, є медичні заклади, адже вони призначені для медперсоналу і хворих, а також  дитячі садки, які використовують виключно для евакуації дітей під час відвідування закладу дошкільної освіти.

Також на сайті Тернопільської міської ради розмістили інтерактивну карту захисних споруд (в рубриці Е-сервіси), на якій можна переглянути місця укриттів, що розміщені найближче до вашого місця перебування чи проживання.

Інформація щодо укриттів постійно моніториться та оновлюється.

Нагадаємо, тернопільські магазини і ресторани, які мають укриття, повинні впускати туди людей.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео