Тамара Коблик

У Тернополі, Львові та Ужгороді відчували землетрус

Епіцентр землетрусу, який стався увечері 9 жовтня, - у Словаччині. Легке похитування відчували деякі жителі верхніх поверхів

9 жовтня 0 21.23 зареєстрували землетрус з території Словаччини. Про це повідомили у пресслужбі Головного центру спеціального контролю. Поштовхи відчували у Тернополі, Львові та Ужгороді.

Джерело землетрусу знаходиться на території Словаччини, на глибині 10 км. За класифікацією землетрусів відноситься до сильно-помірних. 

Даний землетрус відчувався в населених пунктах на території України багатьма людьми. Коливання подібні зі струсом, утвореним тяжко навантаженим автомобілем. Тремтіння вікон, дверей, посуду. Скрипіння підлоги і стін. Починається дрижання меблів. Предмети, які висять, легко розхитуються; рідина у відкритому посуді злегка коливається. У автомобілях, які стоять на місці, поштовх помітний, - йдеться у повідомленні на сайті центру.

Результати обробки даних надали до центральних органів державної влади, міжнародних сейсмічних центрів та іншим споживачам інформації.

Про землетрус у Львові повідомив на своїй сторінці у фейсбуці і очільник Львівської ОВА Максим Козицький.

Сьогодні орієнтовно о 21:23 жителі Львова, які живуть на верхніх поверхах, могли відчувати легке похитування. Стався землетрус. Епіцентр – у Словаччині. В епіцентрі він був магнітудою до 5 балів за шкалою Ріхтера. У нас – нижче. Більше інформації згодом, - написав Максим Козицький.

Землетрус амплітудою 4,5 балів відчули також на Закарпаті, повідомляє голова Закарпатської ОВА Віктора Микита. Зокрема, в Ужгороді, у Малому Березному, Мукачеві.
 

Поштовхи були відчутні майже по всій території регіону. Співробітники ДСНС здійснюють перевірку щодо можливих ушкоджень інфраструктури та житлових секторів. За інформацією фахівців, це вже третій землетрус у поясі гірських хребтів Карпат. Триває моніторинг ситуації. Станом на зараз інформації щодо можливих загроз немає, - йдеться у повідомленні. 
Віктор Микита закликав краян бути пильними і в разі повторних поштовхів перейти в безпечні місця, подалі від багатоповерхівок та інших висотних будівель.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео