Євгенія Цебрій

У Тернополі є загроза бомбардування трьох об'єктів: що робити людям (відео)

Жителів Смиківців і Білої просять тимчасово виїхати з дому і заховатися в бомбосховища, укриття та підвали.

У Тернополі повітряна тривога, є загроза ймовірного мінування трьох об'єктів: 44-ї бригади, летовища і складів на полігоні у Білій. Жителів навколишніх будинків просять евакуюватися, адже небезпека ще не минула. Про це повідомили під час брифінгу у облдержадміністрації уночі, 25 лютого. 

- Є загроза бомбардування будинків. Просимо жителів Білої і Смиківців евакуюватися в інші місця до ранку - це якраз критичний і ризиковий період. Ми постараємося надати їм транспорт, і вони зможуть пройти до бомбосховища в межах міста,  - каже начальник Головного управління Нацполіції в Тернопільській області Олександр Богомол. 

Поруч будуть правоохоронці, військові і рятувальники, які допоможуть і підкажуть, що робити. Якщо почуєте сирени та гучномовці, реагуйте на них. 

Голова облради Михайло Головко просить усіх не панікувати і зберігати спокій.

- Ми не можемо з впевненістю сказати, що удари будуть, але маємо бути пильні і слухати всі вказівки, - зазначив він. 

Тернополян просять не вмикати світло в будинках, бо на це буде реагувати ворог.  Особливо на це варто звернути увагу людям, які проживають біля об'єктів, які ризикують зазнати ворожого нападу. Вмикати електроприлади і заряджати мобільні можна. 

- Це інформація не для паніки, це не навчальні тривоги - це війна, - зазначає голова облдержадміністрації Володимир Труш. - Таких повідомлень від ворога за ніч може бути 5-6. Це не означає, що він буде бомбардувати, але якщо ми на 5-ий раз проігноруємо це повідомлення, все може закінчитися погано. 

Міський голова Сергій Надал просить усіх тернополян не покидати місць укриттів поки не отримаєте офіційної інформації про відбій тривоги. 

Нагадаємо, у Тернополі є понад понад 200 укриттів та сховищ (адреси).

Фото з відкритих джерел, відео телеканалу Т1. 

 

 

 

 

 

начальник управління СБУ в Тернопільській області Юрій Борейчук

Вибір читачів за тиждень

Відео