Тамара Коблик

У Тернополі кіт врятував господарів від вибуху, зачепивши розтяжку з гранатою (фото, відео)

Гранату «Ф-1» на розтяжці зловмисники прикріпили на воротах приватного будинку

У Тернополі кіт врятував свого годувальника, своєчасно виявивши розтяжку. Про це на своїй сторінці у фейсбуці повідомив заступник голови Нацполіції Андрій Нєбитов.

Боєприпаси, вибухові пристрої та розтяжки використали зловмисники, аби заволодіти коштами колишніх бізнес-партнерів.

До поліції звернулася родина підприємця. Вони розповіли, що вночі на їхньому подвір’ї пролунали вибухи, а зранку надійшло повідомлення з погрозами. Незнайомці вимагали терміново передати 85 000 доларів, а якщо грошей не буде - терор повториться, - йдеться у повідомленні.

Співробітники кримінальної поліції розшукали вимагачів та спільно зі слідчими й спецпризначенцями провели 8 обшуків за місцем їхнього проживання. Оперативники вилучили мобільні телефони, патрони, порох та вибухонебезпечні предмети.

Встановлено, що виконавцем та організатором злочину є 63-річний чоловік, якому допомагав 47-річний мешканець Тернополя. О третій ночі зловмисник встановив саморобний вибуховий пристрій із таймером на автівку, яка була припаркована у дворі багатоповерхівки. Також він прикріпив до воріт приватного будинку гранату «Ф-1» на розтяжці та втік. Однак, кіт врятував своїх годувальників. Пухнастик, пробігаючи повз ворота, зачепив розтяжку та спровокував розрив.

Як писав Терен, обом затриманим чоловікам оголосили підозри. Їхні дії попередньо кваліфіковано за ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна шляхом вибуху) та ч. 4 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України.

Також оперативники спільно зі слідчими перевіряють цих осіб і на причетність до вибухів, які трапилися в Тернополі в попередні роки. Нагадаємо, два вибухи пролунали у Тернополі у ніч з 8 на 9 листопада. Невідомий встановив саморобний вибуховий пристрій на автомобіль Porsche Cayenne, припаркований у дворі багатоповерхівки на вулиці Руській, а гранату підірвав біля воріт господарського приміщення на вулиці Чумацькій. 

Фото та відео зі сторінки Андрія Нєбитова у фейсбуці

Вибір читачів за тиждень

Відео