Ростислав Фук

У Тернополі можна здати тест на небезпечну хворобу легіонельоз, яку фіксують у Польщі

Станом на 13 вересня в Польщі зареєстровано 166 випадків «хвороби легіонерів»

Польські ЗМІ повідомляють, що у Жешуві від легіонельозу померла ще одна людина. Загалом у Польщі від початку появи перших випадків захворювання з 30 липня зафіксували вже 23 смерті, повідомляють на сторінці Тернопільського обласного центру контролю і профілактики хвороб.

Як ідеться в повідомленні, станом на 13 вересня в Польщі зареєстровано 166 випадків «хвороби легіонерів», у зоні ризику - люди з супутніми захворюваннями.

Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко прокоментував журналістам інформацію про виявлення у Польщі випадків легіонельозу - небезпечного легеневого захворювання з високою смертністю:

Сьогодні ми бачимо, що був спалах у сусідньому з Україною місті у Польщі - Жешуві - і де-факто, чи ми реагуємо на це, так, ми реагуємо. І в наших центрах контролю і профілактики хвороб є ПЛР-системи, які дозволяють діагностувати в разі, якщо будуть схожі симптоми. Далі є чіткий механізм, як проводити епідрозслідування і яких заходів вживати.

Лабораторні дослідження на виявлення збудника легіонельозу можна зробити в лабораторії особливо небезпечних інфекцій Тернопільського обласного лабораторного центру МОЗ України методом полімеразно-ланцюгової реакції (ПЛР) за адресою: м. Тернопіль, вул. Федьковича, 13.

Читайте також: Польщею шириться небезпечна хвороба легень: вже померли 11 людей

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео