Орест Сарматський

У Тернополі навчалися проєктні менеджери з шести областей України

unnamed (4) (Copy)

Завершилася навчальна програма «Управління проєктним циклом», у якій взяли участь проєктні менеджери ОТГ Тернопільської, Волинської, Львівської, Рівненської, Закарпатської та Івано-Франківської областей. Про це повідомляє наш кореспондент.

- Навчальна програма була поділена на 5 окремих модулів, які включали низку питань проєктного циклу. Зокрема, учасники вивчали нові підходи в управлінні громадою. Йшлося і про зацікавлені сторони та цільову аудиторію, певні ризики, логіко-структурний аналіз, календарний план, бюджет і фіналізацію проєктів, - розповіла кореспонденту «Терену» керівниця Тернопільського регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою» Наталія Онищук.

За її словами, нині важливо розробити стратегії розвитку громад та організувати на базі визначених стратегією завдань, процес розробки проєктів.

- Громади не повинні хаотично брати участь у всіх доступних конкурсних відборах із наспіх підготовленими заявками. Натомість потрібно якісно розробляти проекти, передбачені стратегією розвитку. Такий шлях вітають донори, бо хочуть бачити стратегічний підхід до процесів розвитку в громадах, – підкреслив експерт програми «U-LEAD з Європою» Петро Гоцалюк.

Онлайн-навчальна програма підготовлена для посадових осіб місцевого самоврядування, які займаються питаннями розвитку територіальних громад. Учасниками навчальної програми стали представники 12 громад з із західних областей України. Проєктні менеджери більше дізналися про взаємозв’язок проєктів зі стратегічним планування розвитку територіальних громад. Тривалий час фахівці аналізували проблеми та виклики, що постають перед територіальними громадами в коротко та довгостроковій перспективі, включаючи проєктні підходи до їх вирішення. На цьому підтримка громад в проектному менеджменті не закінчиться, оскільки запланована ще низка заходів та консультацій за участю експертів Програми «U-LEAD з Європою».

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео