Ростислав Фук

У Тернополі п’яний чоловік побив родичку

Родичі проживають в одній квартирі і чоловік неодноразово раніше вчиняв домашнє насильство

поліція

Поліцейські відкрили кримінальне провадження стосовно тернополянина через побиття родички, повідомляють у відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області.

Повідомлення від 20-річної тернополянки про те, що її дядько вчинив конфлікт та побив її 47-річну матір, надійшло до правоохоронців. На виклик виїжджала мобільна група з протидії  домашньому насильству.

На місці події поліцейські виявили чоловіка, який поводився агресивно та перебував у нетверезому стані. Як виявилося, родичі проживають в одній квартирі і чоловік неодноразово раніше вчиняв домашнє насильство.

Правоохоронці провели з чоловіком профілактичну бесіду та винесли йому терміновий заборонний припис, згідно з яким він мав покинути місце проживання на 10 діб. Проте тернополянин знехтував забороною та наступного дня навідався до квартири. На нього склали протокол за частиною 1 статті 173-2 КУпАП.

Також за фактом побиття родички розпочали кримінальне провадження за частиною 1 статті 125 Кримінального кодексу України. У жінки медики діагностували травму руки та обличчя.

Задля безпеки потерпілої поліцейські супроводили жінку до іншого місця тимчасового проживання.

Як розповідає начальниця мобільної групи з протидії домашньому насильству Галина Гуменюк, такі випадки непоодинокі. Щодоби співробітники мобільної групи здійснюють 5-7 виїздів на повідомлення про домашнє насильство у Тернополі.

Не усі факти завжди підтверджуються, проте кожне звернення потребує негайного реагування та перевірки. Якщо ви стали жертвою домашнього знущання - не замовчуйте, звертайтеся до поліції за телефоном 102, – кажуть поліцейські.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео