Тамара Коблик

Пожежа у багатоповерхівці в Тернополі: врятували 12 людей (фото, відео)

До гасіння залучали 9 співробітників Служби порятунку та 3 одиниці пожежно-рятувальної техніки

18 грудня о 16:25 на номер екстреного виклику «101» надійшло повідомлення про пожежу на вулиці Яреми в м. Тернопіль. Загоряння виникло в одній з квартир на 5-му поверсі багатоквартирного житлового будинку. Про це повідомили у пресслужбі ДСНС України у Тернопільській області.

На момент прибуття рятувальників полум’я поширилось на площі 5 м кв. Вже о 17:00 пожежу вдалось ліквідувати. До гасіння залучались 9 співробітників Служби порятунку та 3 одиниці пожежно-рятувальної техніки.

Пожежа супроводжувалась значним задимленням. Тож одночасно з гасінням рятувальники вжили заходів для провітрювання сходової клітки та обстеження квартир. Загалом з верхніх поверхів будинку врятовано 12 людей, 7 з яких неповнолітні, також евакуйовано орієнтовно 20 осіб.

Одного дорослого та 3-х дітей врятували з допомогою сучасної автодрабини на шасі IVECO MAGIRUS M32L-AS, яка лише нещодавно надійшла на озброєння тернопільських вогнеборців. Цей потужний та надійний рятувальний засіб дозволяє підійматися на висоту до 32-х метрів, надає можливість здійснювати ліквідацію наслідків надзвичайних ситуацій на великих висотах та виконувати рятувальні роботи ще більш ефективно та безпечно.

Обставини виникнення пожежі та суму матеріальних збитків встановлюють.

Фото та відео ДСНС

Вибір читачів за тиждень

Відео