Ростислав Фук

У Тернополі поети та музиканти провели «Культурну мобілізацію» (фото)

Музикою і піснями митці підтримали дух військових та переселенців

«Культурну мобілізацію» за участю поетів Юрія Ліщука, Тетяни Іваніцької, Романа Вороб’йова, а також музичних гуртів Шафа Шамана, Джевелін та Mazepa вже вдруге організували 3 квітня у гастрокластері Na пошті у Тернополі. Про це Терену повідомив співорганізатор події Тарас Гнатів.

Головною метою цієї події була підтримка  ЗСУ, волонтерів та всіх українців.

Ми зробили те, що вміємо добре, чим живемо. Всіх цих людей об‘єднує музика і мистецтво в цілому, ми разом думаємо. Все, що робимо - є виключно нашою інтелектуальною власністю, є тим, що болить, і тим, що висить в голові в кожного в ці дні. Ми маємо що донести людям, бо коли болить – музикант грає, а поет пише. Дуже добре, що є «тусовка», яка по дзвінку збирається без лишніх запитань. Друзі, я безмежно всім вдячний і пишаюсь кожним, – каже Тарас Гнатів.

Захід відвідали близько сотні людей, чимало було й переселенців, які, втікаючи від війни, оселилися в Тернополі.

Ми зібралися, щоби поезією і музикою наголосити на цінності людських життів і також подякувати нашим ЗСУ, які роблять все неможливе можливим. У цей гіркий час, коли в Тернополі приходять на виступи люди, наприклад, з Маріуполя, фактично ті, які втратили все – намагаємось їх розрадити і стати їхніми друзями. Нам дуже боляче і часто нам важко підібрати слова, – розповів лідер гурту Шафа Шамана Микола Шпаковський.

За словами Тараса Гнатіва, перша «Культурна мобілізація» відбулася у Тернополі 27 березня. Організатори планують проводити таку акцію щонеділі та залучати все більше творчих людей зі всієї України.

 

Фото, відео: Богдана Петришин та з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео