Тамара Коблик

У Тернополі працівника ТЦК викрили на хабарі

Інструктору відділення рекрутингу вже оголосили підозру та відсторонили від посади

За процесуального керівництва прокурорів Тернопільської обласної прокуратури повідомлено про підозру інструктору відділення рекрутингу та комплектування Тернопільського об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки в одержанні неправомірної вигоди за вчинення в інтересах третьої особи дій з використанням наданого їй службового становища, поєднане із вимаганням (ч. 3 ст. 368 КК України). Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

За даними слідства, інструктор відділення рекрутингу обіцяв місцевому 26-річному жителю вирішити питання про постановку його на військовий облік та надання йому відстрочки від призову під час мобілізації у зв’язку із вступом у коледж. Призовника зарахували у місцевий навчальний заклад на платну форму навчання.

Свої послуги працівник ТЦК оцінив у 1500 доларів США.

Правоохоронці задокументували одержання ним частини раніше обумовленої неправомірної вигоди в сумі 500 доларів США. Підозрюваному обрали запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Його відсторонили від займаної посади. 

Розслідування здійснюють слідчі СУ ГУНП в Тернопільській області, за оперативного супроводу співробітників Управління СБУ в області.

Довідково: Санкція інкримінованої статті КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк до десяти років, з конфіскацією майна.

Фото пресслужби Тернопільської обласної прокуратури

Вибір читачів за тиждень

Відео