Віра Олександрович

У Тернополі працювала Координаційна група Антитерористичного центру (фото)

Основне

Підсумки антитерористичних тактико-спеціальних навчань підбили у Тернопільському управлінні Служби Безпеки України (СБУ).

Нагадаємо, такі заняття для спецпризначенців на Тернопільщині тривали упродовж трьох днів, 29-31 жовтня. Координаційна група Антитерористичного центру (АТЦ) при Управлінні СБУ в області, зокрема, провела навчання із пошуку і знешкодження умовної диверсійно-терористичної групи. Діяла вона начебто у самому Тернополі.

– Під час відпрацювання тренувальних завдань співробітники силових відомств, органів виконавчої влади і місцевого самоврядування вдосконалювали алгоритми і навики спільних дій в умовах виникнення диверсійної та терористичної загрози, – пояснили в управлінні СБУ. – За легендою, диверсійна група планувала здійснити теракти в одному з військових підрозділів і на низці об’єктів критичної інфраструктури міста.

У ході проведених заходів регіональні суб’єкти боротьби із тероризмом успішно виконали завдання зі знешкодження диверсійної групи.

– Так, на одному із військових об’єктів, розташованому неподалік Тернополя, вони провели навчальну штурмову операцію силами спецпідрозділів «Альфа» СБУ і «КОРД» Національної поліції, – уточнюють в управлінні СБУ. – Їхні дії були максимально наближені до реальних.

За підсумками навчань, у координаційній групі АТЦ ретельно проаналізували проведену операцію, відзначивши злагоджену роботу задіяних підрозділів. Правоохоронці також визначили додаткові напрямки підвищення ефективності міжвідомчої взаємодії під час виконання завдань за призначенням.

Фото надані Тернопільським управлінням Служби Безпеки України

Вибір читачів за тиждень

Відео