Ростислав Фук

У Тернополі провели навчання з гасіння пожежі у висотці

За легендою навчань, у квартирі, що розташована на 16-му поверсі, виникла пожежа

Тактико-спеціальні навчання з організації гасіння умовної пожежі у висотному будинку провели в Тернополі 21 лютого. Про це повідомили у пресслужбі ДСНС Тернопільської області.

Навчання проводились з метою вдосконалення навиків з гасіння пожеж в будівлях підвищеної поверховості, тренування навиків ефективного використання пожежно-технічного й пристосованого обладнання, швидкого реагування на зміни обставин під час пожежі та відпрацювання взаємодії з іншими службами.

За легендою навчань, у квартирі, що розташована на 16-му поверсі, виникла пожежа. Для виконання навчального завдання залучались 4 автоцистерни, автодрабина, штабний автомобіль та 28 пожежників.

Під час проведення заходу рятувальники звернули особливу увагу на справність внутрішнього та зовнішнього протипожежного водопостачання, провели моніторинг місць під’їзду пожежно-рятувальної техніки до багатоповерхового житлового будинку та оглянули місця, придатні для встановлення пожежних автодрабин. Після оперативного розгортання й встановлення автоцистерн на пожежні гідранти були відпрацьовані механізми прокладання рукавної лінії та подачі води по внутрішній сходовій клітці на висоту понад 26 метрів.

Особовий склад із поставленим завданням впорався. Всі працювали злагоджено. І хоч, це не реальна пожежа, а лише тренування, рятувальники викладались на повну силу, адже вони, як ніхто інший усвідомлюють, що від здобутих навиків, в реальних бойових обставинах, коли відлік часу йде на секунди, залежить збереження життя і майна громадян, – відзначив заступник начальника Головного управління з реагування на надзвичайні ситуації полковник служби цивільного захисту Юрій Берестецький.

Фото ДСНС Тернопільської області

Вибір читачів за тиждень

Відео