Ростислав Фук

У Тернополі проводять роботи з реконструкції та заміни мереж водопроводу

На час робіт не відключали воду для сотень споживачів завдяки тимчасовій схемі водопостачання через труби меншого діаметру

З метою покращення стану водопровідних мереж та запобігання аварійних ситуацій у Тернополі проводять роботи з реконструкції та заміни мереж водопроводу. Про це повідомили на сайті міської ради.

Днями працівники відділу водопровідних мереж «Тернопільводоканалу» на проспекті Злуки на 800 м мережі проводили комплекс робіт із заміни старої чавунної труби на нову сучасну поліетиленову, а на контрольних точках встановили нові засувки, обладнали підземні пожежні гідранти.

У «Тернопільводоканалі» зазначають, що на час робіт не відключали воду для сотень споживачів масиву «Сонячний». Реалізувати такий підхід вдалося завдяки тимчасовій схемі водопостачання через труби меншого діаметру. Зокрема, вперше такий варіант застосували в надземному просторі, а не лише в наземному.

Цією ниткою мережі вода йде до осель третини мешканців міста, а будь-яка аварія раніше могла залишити без послуг водопостачання тисячі абонентів. Тепер будь-яку несправність можна буде оперативно локалізувати, – йдеться в повідомленні.

На час робіт не відключали воду для сотень споживачів завдяки тимчасовій схемі водопостачання через труби меншого діаметру

Фото Тернопільської міської ради

 

Вибір читачів за тиждень

Відео