Орест Сарматський

У Тернополі питимуть воду без домішків заліза

9K9B4832-budivnitstvo-stantsii-znezaliznennya-vodi-24_01_2022 (Copy)

Будівництво станції знезалізнення води у Тернополі за підтримки міжнародних партнерів вийшло на фінішну пряму.

Про це повідомляє пресслужба міської ради.

- Основна мета будівництва цієї станції – максимально забрати усі домішки та метали, які є у воді. На даний час будівельні роботи уже завершені, практично все основне обладнання влаштовано, зокрема, насосна станція. Залишається змонтувати декілька груп напірних фільтрів та систему знезараження води, - зазначається у повідомленні.

Нагадаємо, цей проєкт - один із наймасштабніших, які реалізують на території громади завдяки фінансуванню міжнародних організацій.

Зокрема, на станції використовується найсучасніше обладнання італійської фірми Culligan та найновіша технологія, яка популярна у США та частково в Європі. Проєкт реалізують в межах програми «Розвиток міської інфраструктури-2», фінансованої Світовим банком за гарантії Міністерства фінансів України.

Завдяки використанню нової технології знезараження води у Тернополі – установці виробництва змішаних оксидантів, тут зможуть ретельніше й швидше усунути шкідливі мікроорганізми з води, що подається тернополянам,  а також покращити її смакові характеристики.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео