Віра Олександрович

У Тернополі розберуться із землею і звітами, а також виступлять на захист Стерненка 

Сесія

Понад 220 питань уже внесли у порядок денний 4-ї сесії Тернопільської міської ради. Відбутися вона має у п’ятницю, 5 березня. 

Нагадаємо, традиційно засідання у залі Українського дому «Перемога» розпочнеться о 9.00. Причому орієнтовний порядок денний можуть ще доповнити «з голосу» на початку зібрання, адже таке практикують тепер постійно.

Розпорядження про проведення сесії підписав міський голова Сергій Надал, відразу, як тільки повернувся з відпустки. Левова частка питань у переліку, який мають розглянути депутати того дня, – так звані «земельні». Їх у порядку денному – майже 200. Решту пунктів представлятимуть інші доповідачі. Зокрема, начальник Відділу взаємодії з правоохоронними органами, запобігання корупції та мобілізаційної роботи Петро Гукалюк звітуватиме про виконання «Програми «Безпечна громада» на 2019-2020 роки». Кілька питань представлятиме і начальник міського відділу охорони здоров’я і медичного забезпечення Василь Даньчак. Наприклад, відразу низка пунктів буде присвячена договорам про міжбюджетні трансферти на 2021 рік. Один із них – із обласною радою.

Окрім того, начальник міського відділу поліції Сергій Осадця і головний патрульний Тернопілля Богдан Шевчук повинні прозвітувати про стан законності, боротьби із злочинністю, охорони громадського порядку, а також – розповісти про результати своєї діяльності. Планується, що доповідатиме на засіданні і начальник міського управління містобудування, архітектури і кадастру, головний архітектор Тернополя Василь Бесага.

Буде на сесії й багато інших важливих питань. Звітуватимуть і сільські голови: Ольга Кузьма, Володимир Кортуняк, Руслан Кошулінський, Богдан Татарин і Ольга Туткалюк. Втім, без політичних заяв і звернень не обійдеться. Так, Тернопільська міська рада планує висловити підтримку Сергію Стерненку та незаконно ув’язненим українським патріотам. Рішення про винесення на розгляд цього колективного звернення прийняли за результатами консультацій із представниками депутатських груп і фракцій.

До слова, із метою запобігання поширенню COVID-2019, пленарне засідання традиційно проведуть за відсутності представників громадськості. У залі будуть лише міський голова, депутати міської ради, доповідачі, представники управлінь організаційно-виконавчої роботи і правового забезпечення, а також співробітники відділу діджиталізації та програмування.. Забезпечити трансляцію через мережу Інтернет наказали відділу зв’язків із громадськістю та ЗМІ. Усі учасники засідання будуть зобов’язані дотримувалися карантинних вимог.

Фото з трансляції сесії на сторінці Тернопільської міської ради у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео