Ростислав Фук

У Тернополі розшукували дворічну дитину, яка зникла з нянею

Робітницю для дитини матір знайшла через оголошення в інтернеті

поліція

До правоохоронців 6 липня за допомогою звернулася тернополянка. Жінка повідомила, що не може розшукати свою дворічну доньку, яку залишила вдома з нянею. Телефон найманої працівниці не відповідав, повідомляють у відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області.

Виїхавши на місце події поліцейські з’ясували, що робітницю для дитини матір знайшла через оголошення в інтернеті. Вона працювала недовго, декілька годин на день. Поліцейські одразу розпочали пошуки дитини. Вони встановили адресу доглядальниці та вирушили до її домівки. Дівчинку виявили в квартирі з нянею, яка перебувала у стані  алкогольного сп’яніння. На щастя, дитина, залишена без належного догляду, не постраждала.

На няню правоохоронці склали протокол за статтею 164 КУпАП (Провадження господарської діяльності без державної реєстрації як суб'єкта господарювання або без подання повідомлення про початок здійснення господарської діяльності, якщо обов’язковість подання такого повідомлення передбачена законом, або без отримання ліцензії на провадження виду господарської діяльності, що підлягає ліцензуванню відповідно до закону).

Працівники поліції наголошують: пошуки няні чи гувернантки за оголошеннями в мережі Інтернет не гарантують безпеку вашої дитини. Якщо не звертаєтеся до агентства та не укладаєте угоду, сфотографуйте паспортні дані няні, попросіть медичні довідки. Також варто розпитати про неї у колишніх роботодавців. Особи, у яких в минулому були проблеми з алкоголем чи наркотиками, можуть становити загрозу для вашої дитини, – йдеться в повідомленні.

Фото з відкритих джерел та Національної поліції Тернопільської області

Вибір читачів за тиждень

Відео