Анастасія Кисіль

У Тернополі ще 5 дитсадків відновили роботу  

Першочергово в дитсадок приймають дітей, у яких обоє батьків працюють

Ще 5 тернопільських дитсадків відновили роботу під час війни. Це пов’язано з тим, що все більше тернополян виходить на роботу, тож їм необхідно віддавати дітей у садки, розповів на брифінгу 17 травня міський голова Сергій Надал. 

Для того, щоб дитину зарахували у дитячий садок, потрібно безпосередньо звернутися до закладу, який відвідувала дитина до війни, написати заяву встановленої форми та надати довідки з місця роботи, - каже він. 

За словам міського голови, першочергово в дитсадок приймають дітей, у яких обоє батьків працюють. Далі зараховують тих, у кого працює хоча б один з батьків. Також мають забезпечуватися місцем у дитячому садку діти тих, хто служить в Збройних силах України.

Окрім того, у Тернополі почала працювати школа для дітей з інвалідністю. У ній забезпечують дворазове харчування. Хочу зазначити, ця школа не працює цілодобово, а лише протягом дня, - каже Сергій Надал.

Нагадаємо, з 2 травня у Тернополі почали працювати садочки, де є укриття та сховища на випадок повітряної тривоги. Тоді у садки пішли маже 600 дітей. До цього часу у місті працювали 12 дитсадків та один дошкільний навчальний заклад, де функціонували 104 групи. 

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео