Ростислав Фук

У Тернополі телефонний шахрай викрав у переселенки 40 тис. грн

До жінки зателефонував незнайомець, який представився працівником однієї з мереж мобільного оператора

телефон

Понад 40 тисяч гривень з двох банківських карток викрав телефонний шахрай у пенсіонерки з Харкова, яка тимчасово проживає в Тернополі. Про це повідомили у відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області.

Харків’янка розповіла, до неї зателефонував незнайомець, який представився працівником однієї з мереж мобільного оператора. Він повідомив, що вишка мобільного зв’язку пошкоджена і номер жінки потрібно перевести на іншу станцію. Для цього попросив продиктувати йому пароль, який прийшов їй у SMS-повідомленні. Вона виконала усі вказівки, після чого її номер телефону заблокували, а з двох банківських карток викрали усі кошти.

За даним фактом розпочали кримінальне провадження за частиною 1 статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Тривають оперативно-розшукові заходи для розкриття злочину.

Будьте обережні, коли відповідаєте на дзвінок з незнайомого номеру та завжди перевіряйте інформацію, яку вам повідомляють. У жодному разі не розголошуйте зміст отриманого вами SMS-повідомлення та інші особисті дані іншим особам. Також не виконуйте на телефоні операцій за вказівками незнайомців. Встановіть ліміт на зняття коштів, – кажуть поліцейські.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео