Юлія Пацкаль

У Тернополі три найважливіші світлофори підключать до акумуляторів

Тернополяни нарікають, що в суцільній темноті неможливо перейти дорогу і просять освітлення для переходів. Однак наразі вирішити ситуацію у місцях, де є інтенсивний рух транспорту, можуть лише регулювальники

У зв’язку з відключенням електроенергії на вулицях міста не працюють світлофори. Тернополяни скаржаться на погану видимість на дорогах та небезпеку для пішоходів, а особливо для дітей. Цю проблему обговорювали під час наради з головами ОСББ у Тернополі.

Діти навчаються в школах. Велика кількість зараз дітей на дорогах. Чи можна підсвітити пішохідні переходи? Виділіть на це кошти, - зазначила одна з учасниць заходу. 

Ще одна тернополянка попросила підсвітити вулицю Об'їзну. Там завжди такий туман і великий рух транспорту. Перейти дорогу неможливо, додала вона. 

За словами міського голови Сергія Надала, включити світлофори на всіх вулицях міста наразі неможливо. Якщо на певній вулиці немає світла, то ті світлофори, що приєднані до тієї ж лінії подачі електроенергії - не будуть працювати.

Ми закупили флікери (світловідбивачі - ред.) для 8 тисяч дітей, аби вони їх одягали собі на руки. Для того, аби якимось чином допомогти у цій ситуації. Освітити пішохідні переходи - технічно неможливо, - пояснив Сергій Надал.

Водночас тернополян просять повідомляти про несправність світлофорів на цілодобову гарячу лінію 15-80.

І тоді ми повідомляємо в патрульну поліцію. Вони присилають людину, яка буде працювати на тому місці регулювальником, - каже міський голова.

Він зазначив, що у Тернополі є три критичних світлофорних об’єкти: на Бандери-Коновальця, 15 Квітня-Злуки та центр міста - на вулиці Руській. На цих точках встановлять акумулятори, які ще декілька годин будуть тримати електроенергію, аби працювали світлофори.

Ще чекаємо тиждень, поки ті акумулятори прийдуть. До того часу будуть приїжджати патрульні поліцейські, які регулюватимуть рух транспорту, - зазначив Сергій Надал.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео