Анастасія Кисіль

У Тернополі трирічна дівчинка разом з братом та сестрою плетуть маскувальні сітки на фронт

3-річна Христина, 8-річний Тарас та 11-річна Софія навчилися плести маскувальні сітки за декілька разів

3-річна Христина, 8-річний Тарас та 11-річна Софія з Тернополя плетуть маскувальні сітки на фронт. Вони самі захотіли долучитися до допомоги після того, як разом з мамою побували на історичному факультеті Тернопільського педуніверситету, де плетуть сітки,  та побачили трофеї з фронту, які там зберігають. 

Я не мала  можливості плести сітки. Коли наймолодшій дитині 3 роки, це практично нереально. Знала, що потрібна тканина, адже щоб сплести сітку, треба не тільки робочі руки, а й матеріали. Тому я трохи назбирала тканини у сусідів і знайомих.  А коли відносила матеріали, була з дітьми. Ми зайшли у корпус історичного факультету педуніверситету, де в аудиторіях були розтягнуті сітки, і це зацікавило сина, - розповіла Терену мама дітей пані Ольга.

Також на історичному факультеті є невелика виставка різних трофеїв з фронту. Для Тараса це було щось неймовірне та викликало у нього великий захват, додає пані Ольга. 

Коли вийшли, почали обговорювати те, що діти побачили. Я запитала, чи хочуть вони ще сюди повернутися. Вони відповіли: “Так”. Потім запитала, чи хочуть спробути плести сітки. Вони сказали, що хочуть, - пригадує мама дітей. 

Діти навчилися плести маскувальні сітки за декілька разів. Зазвичай вони працюють годину або пітори.

Сітки, плетені дитячими рученятами, захистять, мов крила янгола. Ці діти належать до покоління, яке ніколи не буде слухати російську попсу, - написав у соцмережі доцент кафедри історії України та археології педуніверситету Володимир Кіцак.


Нагадаємо, маскувальні сітки для армії у корпусі історичного факультету Тернопільського педуніверситету почали плести ще з перших днів повномасштабної війни. На передову вже відправили гектари маскувальних сіток, плетених руками тернополян і вимушених переселенців. Приходити плести сітки можуть усі охочі.  Корпус розташований на вул. Громницького, 1А (біля «Сільпо» на Дружбі).

Читайте також: 6-річна Ангеліна з Тернопільщини обрізала довгі коси заради допомоги захисникам.

Фото надані співрозмовницею

Вибір читачів за тиждень

Відео