У Тернополі відкрили Центр психосоціальної підтримки (фото)

Центр діє на мінус першому поверсі у ТВЦ “Атріум” на вул. Йосипа Сліпого, 7

Центр психосоціальної підтримки від Товариства Червоного Хреста України розпочав свою роботу у Тернополі. Презентація проєкту відбулася 31 січня. 

За словами голови Тернопільської обласної організації Товариства Червоного Хреста України Олександри Бригадир, у різних куточках України вже працює 5 таких Центрів. Вони створені для того, щоб надати психосоціальну підтримку громадам через залучення їх до різних активностей та прийняття спільних рішень. Лише за 2022 рік понад 230 тисяч людей отримали допомогу від Центрів. Це участь у різних заходах, спілкування з волонтерами та психологами.

Від початку війни в Україні значно зросла потреба населення в психосоціальній підтримці, адже багато людей втратили житло, були розлучені з рідними, вимушені були покинути власні домівки, перебували під обстрілами чи тимчасовою окупацією. 

З лютого ми активно почали працювати та допомагати внутрішнім переселенцям. Загалом Національний комітет  Товариства Червоного Хреста України залучив чимало донорів для реалізації проєктів. Сьогодні є три основні проєкти: норвезький, швейцарський та данський, який і представляємо сьогодні. Цей проєкт передбачає психосоціальну підтримку не лише для переміщених осіб, але й для тернополян, - каже Олександра Бригадир.

Центр психосоціальної підтримки у Тернополі діє за адресою: вул. Йосипа Сліпого, 7, ТВЦ “Атріум”, -1-ий поверх. Тут створено спеціально облаштоване приміщення, де діти та дорослі мають можливість взяти участь у заходах за визначеним графіком, а також можуть звернутися протягом дня, щоб отримати психосоціальну підтримку. Тут проводитимуть заняття з елементами творчості для груп дітей та дорослих, активні ігри, сімейні заходи, спрямовані на покращення взаємодії та підтримки між всіма членами родини, психоедукаційні сесії, на яких батьки можуть дізнатися, як подолати стрес і потурбуватися про близьких.

Ця локація є найбільшою, бо має декілька різних кімнат: ігрову,  для занять з підлітками, людей похилого віку та інших категорій людей різних соціальних груп. Допомогу надаватимуть волонтери та працівники Товариства Червоного Хреста у Тернополі. Дуже важливо у сучасних умовах відкривати такі центри, щоб люди могли звертатись за допомогою, - зазначає координаторка напрямку психосоціальної підтримки у Тернопільській області Оксана Максименко.

Всі заходи мають на меті допомогти учасникам зняти емоційну напругу, відновити почуття безпеки, підвищити стресостійкість, а ще корисно провести час з близькими та друзями. 

Центр психосоціальної підтримки працює з 10.00 до 17.00 з понеділка по п’ятницю. Тернополяни і вимушені переселенці можуть приходити сюди у будь-який зручний час, бажано попередньо зареєструвавшись. Зареєструватися до участі у заходах або дізнатися про деталі роботи центру можна, звернувшись до найближчої місцевої організації Товариства Червоного хреста. 

Довідка

Контактна особа в Тернополі: Грушицький Олег (096-618-6197)

Контактна особа Товариства Червоного Хреста України: Леся Олійник (044) 234-65-98; +38 063 993 5710)

e-mail: info@íedcíoss.oíg.ua

сайт: https://íedcíoss.oíg.ua/

Владислава Капітан

Фото Владислави Капітан

Вибір читачів за тиждень

Відео