Ростислав Фук

У Тернополі відкрили меморіальну дошку загиблому на війні рятувальнику (фото, відео)

Вічна слава Герою

Меморіальну дошку захиснику України Сергію Гоцуляку встановили в Тернополі, на вулиці Київській, на фасаді Аварійно-рятувального загону спеціального призначення. Про це повідомили у пресслужбі ДСНС області.

Участь у відкритті взяли рідні, друзі, колеги рятувальника, представники влади та духовенства. Присутні вшанували пам'ять про нього поминальною молитвою та хвилиною мовчання.

Ім'я Сергія Гоцуляка стало для тернопільських рятувальників символом самовідданості та мужності. Пам'ять про нього назавжди залишиться в серці кожного, хто його знав, – йдеться в повідомленні.

Підполковник служби цивільного захисту Сергій Гоцуляк був залучений до проведення робіт з гуманітарного розмінування на визволених територіях Київської та Харківської областей. Зусиллями піротехнічного підрозділу під його керівництвом було очищено близько 30 тисяч квадратних метрів території, виявлено, вилучено та знищено понад 70 тисяч вибухонебезпечних предметів, які могли завдати значних людських втрат та руйнувань.

Нагадаємо, Герой загинув 3 січня 2023 року під час гуманітарного розмінування території біля установки комплексної підготовки газу Дружелюбівського нафтогазоконденсатного родовища, поблизу села Шийківка Харківської області, внаслідок детонації ворожого вибухонебезпечного предмета стався вибух. Від отриманих травм Сергій Гоцуляк загинув на місці події.

Читайте також: Рятувальника з Тернопільщини Сергія Гоцуляка нагородили орденом

Фото Тернопільської ОВА та ДСНС , відео ДСНС

Вибір читачів за тиждень

Відео