Олеся Поліщук

У Тернополі відкриють дитячий садок християнського спрямування (фото)

9K9B1293

Дитячий садочок християнського спрямування «Ангелятко» відкриють у Тернополі.

Відкриття і діяльність такого дошкільного навчального закладу обумовлено в меморандумі про співпрацю, який підписали архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Василій Семенюк та міський голова Тернополя Сергій Надал.

- Предметом договору стали взаємні права та обов'язки при організації функціонування Тернопільського закладу дошкільної освіти, дитячого садочку №7 «Ангелятко», що невдовзі відкриють по вул. Паркова, 12. Договір укладено з метою реалізації права дітей Тернопільської міської територіальної громади на здобуття дошкільної освіти, їх фізичного, розумового і духовного розвитку, соціальної адаптації та готовності продовжувати освіту, - повідомили на сайті архиєпархії.

Дітей виховуватимуть згідно з християнськими цінностями, якими живе і проповідує Українська Греко-Католицька Церква.

- Сторони погодилися щодо необхідності подальшої співпраці у вихованні особи на засадах християнського віровчення, що базується на Євангельських цінностях, задля недопущення формування положень, що суперечать традиційним сімейним цінностям українського народу, несуть загрозу знецінення інституту сім’ї, батьківства та материнства, - йдеться у повідомленні.

9K9B1277
9K9B1277

Нагадаємо, сесія Тернопільської міської ради дала згоду на роботу цього дошкільного освітнього закладу ще 29 жовтня 2021 року. Ремонтні та реконструкційні роботи почалися у 2020 році. Тернопільсько-Зборівська архиєпархія власними коштами повністю перебудувала дане приміщення, провела капітальний ремонт, утеплила фасади будівлі та забезпечила усю необхідну матеріально-технічну базу згідно державних норм для комфортного перебування дітей.

Садочок  розрахований на 40 місць, буде сформовано 2-3 групи, в тому числі є можливість створити умови для здобуття дошкільної освіти дітьми з особливими освітніми потребами.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео