Оксана Бучко

У Тернополі водії не зважають на пішохідні переходи (фотофакт)

1.jpg

Автомобіль, водій якого ледь не збив дітей на пішохідному переході у Смиківцях неподалік Тернополя, розшукують в соцмережах.

2.jpg
2.jpg

У цей же час у Тернополі фіксують подібний випадок, коли дівчині на пішохідному переході вулиці Бережанської пощастило залишитись живою.

- Складається таке враження, що водії у цьому місці зовсім не зважають на пішоходів, - пише автор відео у групі «На просторах Тернопільського району». - А пішоходи теж граються у гру на виживання. Тільки от одного ледь не збили, а його друг переходить і сидить в телефоні.

Також звертають увагу на те, що пішоходи не повинні виходити на дорогу раптово.

- Конкретно в даній ситуації на вулиці Бережанській водій різко зупинився, - пише Андрій Будзінський у групі Stupid parking Ternopil. - Огляд на пішохода закривав бус, пішохід не стояв перед пішохідним демонструючи про намір перейти дорогу і не переходив дорогу, а тільки підійшов до переходу. Для того, щоб зробити безпечний маневр для всіх учасників руху, водію теж потрібен час реакції. Саме тому пішохід не може виходити на перехід раптово, саме тому це прописано в ПДР, саме тому я в таких ситуаціях не гальмую, щоб не привчати пішоходів, що водій зупиниться, як тільки він підійде до переходу. Виконання ПДР повинно бути правильне, а не сліпе. 

Окрім того, говорять про погане облаштування переходів.

- Зокрема на Бережанській на пішоході уже калічили людину, - пише Назарій Хамуляк. – А нещодавно насмерть збили. Це одна вулиця, на котрій досі випробовують свої авто на швидкість, так як немає жодного світлофора! Це ще добре, що я добився освітлити даний пішохідний перехід та встановити знаки «Увага пішохідний перехід».

Як повідомляє поліція області, порушення правил маневрування, перевищення швидкості,недотримання та виїзд на смугу зустрічного руху, а також перехід дороги у невстановленому місці – основні правила, якими нехтують як водії, так і пішоходи. Протягом січня-вересня 2021 року у аваріях загинув 21 пішохід, а 109 з травмами різного ступеня складності доправили до лікарні.

Фото з дописів

Вибір читачів за тиждень

Відео