Ростислав Фук

У Тернополі вокзал і ЦУМ вже вдруге перевірили на замінування

На щастя, інформація про замінування не підтвердилася

Про можливе замінування приміщень залізничного вокзалу та Центрального універмагу Тернополя повідомив на своїй сторінці міський голова Сергій Надал.

Є інформація про можливе замінування приміщення залізничного вокзалу і Центрального універмагу міста. На місці працюють відповідні служби. Будь ласка, не йдіть цьому напрямку і не підходьте близько до будівель, – пише Сергій

У відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області повідомили, що поліцейські евакуювали людей. На щастя, інформація не підтвердилася. Вибухотехніки обстежили прилеглі території та місця ймовірних мінувань. Вибухових матеріалів не виявили.

Вирішується питання про внесення відомостей за даним фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань відповідно до статті 259 Кримінального кодексу України (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян).

Нагадаємо, вперше про замінування вокзалу та Центрального Універмагу повідомляли 4 серпня.  

Як розповів тоді голова Тернопільської обласної державної адміністрації Володимир Труш, відповідні структури перевірили будівлі та не виявили жодних загроз.

4 серпня також надійшли повідомлення про замінування двох вокзалів у Рівному. У Хмельницькому також повідомляли про 3 замінування по місту: автовокзал, овочевий ринок, залізничний вокзал. Подібна ситуація була і у Вінниці. Тут надійшла інформація про можливе мінування Центрального ринку та залізничного вокзалу. 

Фото Терену

 

Вибір читачів за тиждень

Відео