Олеся Поліщук

У Тернополі вшанували пам'ять відомого священника (фотофакт)

6-1

У Тернополі вшанували пам'ять відомого священника, громадського діяча, борця за Українську Помісну Православну Церкву митрофорного протоієрея Анатолія Зінкевича. 

- У другу річницю з дня смерті настоятеля Свято-Троїцького собору м. Тернополя, архієпископ Тернопільський і Бучацький Тихон помолився та поклав квіти на його могилі, - повідомили у пресслужбі Тернопільсько-Бучацької єпархії ПЦУ.

Отець Анатолій Зінкевич народився 26 вересня 1953 року в селі Лосятині Кременецького району Тернопільської області, нині Україна.

Навчався в Ленінградській духовній семінарії, Московській духовній академії, на історичному факультеті Тернопільського національного педагогічного університету.

Був настоятелем парафій на Лановеччині і Свято-Троїцького духовного центру імені Данила Галицького м. Тернополя.

Очолював ініціативну групу «Почаївській лаврі — статус національної духовної святині», громадський рух «Українські святині — українському народу».

Разом із дружиною Наталею виховав п'ятьох синів і доньку. Троє синів обрали священничий сан і нині трудяться на духовній ниві. Найстарший — архієпископ Дніпровський і Криворізький Симеон (Зінкевич) Православної церкви України, молодший брат о. Анатолія — митрополит Луцький Михаїл.

Помер о. Анатолій Зінкевич 13 лютого 2019 року. Похований у м. Тернопіль на території Свято-Троїцького духовного центру імені Данила Галицького.

1-1
1-1

2-1
2-1

4-1
4-1

Фото пресслужби Тернопільсько-Бучацької єпархії ПЦУ

Вибір читачів за тиждень

Відео