Тетяна Бакай

У Тернополі встановили сітілайти, які зайняли частину велодоріжки: як вдалося вирішити проблему

Проблему виявив біля залізничного вокзалу тернополянин Тарас Хоміцький, який пересувається на кріслі колісному. Його допис у соцмережах та звернення у міськраду дали результат 

Тернополянин Тарас Хоміцький прогулюючись містом на кріслі колісному зіткнувся з проблемою некомфортного пересування по велосипедній доріжці поблизу залізничного вокзалу. Хлопець завжди намагається їхати саме велодоріжкою, адже таким чином він не заважатиме пішоходам, проте цього разу проїзд перекривав рекламний борд. Як вдалося вирішити проблему, Тарас Хоміцький розповів Терену

У неділю, 11 лютого, був доволі гарний день, і я вирішив прогулятися містом та заїхав на залізничний вокзал. Попри те, що я пересуваюсь на кріслі колісному, я рухаюсь доволі швидко завдяки електричній приставці. Цього разу, їдучи по велодоріжці, я помітив, що щось не те, доріжка наче стала вужчою і підʼїхавши ближче зрозумів — встановили сітілайти, які займають частину велосипедної доріжки. Окрім того, при встановленні рекламних бордів доріжку пошкодили, – розповів Тарас Хоміцький. 

Встановлені рекламні вивіски займали половину велодоріжки

Крім велосипедистів доріжки використовують і маломобільні групи населення, зазначає тернополянин. Встановлення цих рекламних конструкцій — небезпечно, оскільки доводиться виїжджати на пішохідну зону і це збиває темп руху пішоходів.

Про цю ситуацію хлопець написав пост на своїй фейсбук-сторінці, адже намагається вирішувати питання безбарʼєрності у місті. На допис одразу відреагувала “Укрзалізниця”. 

Приносимо свої вибачення за незручності, які склались під час користування привокзальною площею вокзалу станції Тернопіль. Ваше зауваження уже передали у відповідний підрозділ який опікується привокзальною площею вокзалу для усунення даного випадку, – йшлося у відповіді до посту Тараса Хоміцького. 

У дописі хлопець позначив й Тернопільську міськраду, яка також дала відповідь у коментарях. 

Дозвіл на встановлення рекламних площин був наданий. Проте вони встановлені не у відповідності до наданого дозволу. За даними підприємства, у найближчі дні вони будуть переміщені, щоб не заважати проходу та проїзду, - йшлося у повідомленні. 

За декілька днів рекламні борди перемістили так, щоб вони не заважали руху по велосипедній доріжці, повідомив Терену Тарас Хоміцький. За його словами, загалом залізничний вокзал у Тернополі мало пристосований для маломобільних людей. 

Рекламні борди перемістили на таку відстань, щоб вони не заважали руху по велодоріжці

Наприклад, паркомісця для людей з інвалідністю за нормами мають бути розміщені якомога ближче входу до будівель і споруд, але не далі, ніж 50 метрів. Так і було, поки минулого року їх не перенесли в кінець парковки. Також не зрозуміло як потрапити з парковки на тротуар, - каже хлопець. 

Тарас Хоміцький, який сам пересувається на кріслі колісному, намагається боротися з тим, щоб наше місто було безбар’єрним, а усі недоліки виправили якомога швидше. 

Читайте також: Погоджуються одиниці: тернополянин на кріслі колісному проводить соцексперимент

Фото Тараса Хоміцького 

Вибір читачів за тиждень

Відео