Віра Олександрович

Поні не винні: у Тернополі вирішили продати кілька тварин із зоокутка (фото)

Дроздовський

Без курйозів на сесії Тернопільської міської ради вчора, 23 квітня, не обійшлося. Наприклад, ситуація із необхідністю продажу поні і лами добряче розвеселила присутніх.

Нагадаємо, сесія цього разу була насиченою, хоча й тривала менш як 3 години. Депутати встигли розглянути майже 300 питань. Окрім того, політики внесли зміни до «Програми забезпечення обороноздатності військових формувань Тернопільського гарнізону і військового призову Тернопільської міської територіальної громади на 2021 рік» .

Депутати2
Депутати2

Готував питання «Про надання дозволу на відчуження майна» до розгляду начальник Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Олег Соколовський. Проте доповідати довелося заступнику начальника управління-начальнику відділу експлуатації інженерно-транспортних споруд Андрієві Дроздовському.

- Є два поні, які народилися у нашому зоокутку, - пояснює він. – Вони там є зайвими. Крім того, у нас – два самця лами. Вони між собою не вживаються. Тому ми хочемо одного продати, щоб купити ламу-самицю.

«Живе» майно таке, виявляється, не є дешевим:

- поні, балансова та залишкова вартість – 9000 грн;

- поні, балансова та залишкова вартість - 5900 грн;

- лама, балансова та залишкова вартість – 30000 грн.

За кошти, виручені від продажу поні, у зоокутку, що у парку «Топільче», планували докупити птахів. Адже нещодавно там методом евтаназії довелося вбити 20 лебедів і качок. Зробили це через загрозливу епізоотичну ситуацію. Оскільки такий вчинок комунальників обурив місцевих зоозахисників, дехто з депутатів пропонував спершу поспілкуватися із ними.

Надал_пояснення
Надал_пояснення

- Поки ви місяць будете спілкуватися із тими зоозахисниками, то лами один одного загризуть, - не втримався міський голова Сергій Надал. – Зрештою, ми поки що лише даємо дозвіл на продаж. Це все піде на ProZorro. Ми не продамо тварин, якщо не знатимемо, що вони потраплять у добрі руки.   

Врешті-решт 5 депутатів були «проти», а 35 – «за». Тож рішення ухвалили. Контроль за його виконанням, до речі, поклали на постійну комісію міської ради з питань житлово-комунального господарства, екології, надзвичайних ситуацій, енергозабезпечення та енергоефективності (голова – Галина Гевко).

Вітання
Вітання

Довідка. Андрій Дроздовський також отримав підтримку із решти питань:

- «Про передачу інженерних мереж» - 42 «за»;

- «Про прийняття обладнання до комунальної власності Тернопільської МТГ» - 42 «за»;

- «Про прийняття мереж зовнішнього освітлення до комунальної  власності Тернопільської МТГ» - 42 «за»;

- «Про реалізацію проєкту «Глибока термомодернізація будівель закладів освіти Тернополя» - 42 «за»;

- «Про затвердження договорів про міжбюджетні трансферти на 2021 рік» - 42 «за»;

- «Про внесення змін до Статуту КП «Тернопільводоканал» - 40 «за».

Фото трансляції засідання на сторінці Тернопільської міської ради у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео