Ростислав Фук

У Тернополі заочно судитимуть снайпера роти ДНР

Чоловікові загрожує до 15 років позбавлення волі

Тернопільські прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно жителя Донеччини, учасника так званої «народної міліції ДНР», якого звинувачують в участі у діяльності терористичної організації. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

Слідчі встановили, що мешканець Донецької області у 2014 році вступив до складу силового блоку терористичної організації «ДНР» - терористичної групи «народне ополчення Донбасу», яка з 2015 року увійшла до одного з підрозділів так званої «народної міліції ДНР». Чоловік обіймав посади снайпера та командира роти і відповідав за бойову і мобілізаційну готовність, укомплектованість особового складу, виконання батальйоном бойових завдань, стан і збереження зброї, боєприпасів, а також керував діями підпорядкованих йому учасників терористичної організації.

Окрім того, у період з 2015-2018 років чоловік брав участь у веденні бойових дій проти військовослужбовців ЗСУ на боці терористичної організації «ДНР», проводив розвідувальні заходи та здійснював спостереження за переміщенням українських військових.

Завершено заочне досудове розслідування, яке здійснювали слідчі УСБУ в Тернопільській області. Чоловікові інкримінують частину 1 статті 258-3 Кримінального кодексу України (створення терористичної групи чи терористичної організації, керівництво такою групою чи організацією або участь у ній, а так само організаційне чи інше сприяння створенню або діяльності терористичної групи чи терористичної організації). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео