Дарія Шевченко

У Тернополі запрацювала новообрана обласна рада (Відео)

сесія. депутати. обласна рада

У Тернополі відбулось перше засідання обласної ради 7-го скликання. До її складу увійшли 64 депутати від шести політичних партії: «Європейська Солідарність», «Свобода», «За майбутнє», «Батьківщина», «Слуга народу» і «Довіра». Під час сесії депутати обрали головою обласної ради 37-річного Михайла Головка, який вже 14 років поспіль отримує представницькі мандати різних рівнів.

- Тернопільська обласна рада має стати місцем, де будуть враховуватись і збалансовуватись інтереси всіх мешканців області. Поряд з тим співпраця з містом Тернополем та розвитком центральної агломерації стануть нашими пріоритетами. Адже успішність Тернополя дасть поштовх до розвитку цілої області. Разом з депутатських корпусом ми зможемо реалізувати поставлені цілі, протистояти викликам і проблемам, які сьогодні турбують Україну і Тернопільщину, і, впевнений, покажемо гідний результат, - зазначив Михайло Головко.

У свою чергу, новообраний очільник області запропонував на посади свого першого заступника Володимира Болєщука від фракції «За майбутнє» та заступником – Ігоря Сопеля від політсили «Слуга народу» відповідно. Депутати віддали по 38 голосів за обох кандидатів. Перший заступник голови обласної ради Володимир Болєщук зазначив, що найпріоритетнішим завданням в раді буде відновлення економіки, залучення місцевих інвесторів та допомога бізнесу. Адже саме новостворені робочі місця даватимуть змогу чесно сплачувати податки та збагачувати казну Тернопільщини.

- В нас ще немає сформованого малого середнього бізнесу який би був таким стержнем економіки, він поки формується. І тому це буде наше основне завдання. Враховуючи, що я вже 5 років працюю у сфері бізнесу, я це дуже добре знаю. І тому я добре розумію як потрібно допомогти підприємцям: що їм потрібно, і як зробити так, щоб вони вижили в тих надскладних умовах. Я закликаю всіх депутатів, які прийшли в обласну раду, поскладати прапори і зайнятися господаркою, тому що господарка – це основа. Ми можемо про політичні гасла сперечатись на виборах, люди обрали депутатів для того, щоб вони вирішували їхні нагальні потреби. Для нас основне – добробут людей, - сказав Володимир Болєщук.

Серед запрошених гостей на першу сесію обласної ради 7-го скликання завітали священики, представники поліції, місцевого самоврядування та народні депутати. Серед інших – народний депутат Іван Чайківський побажав обранцям в обласній раді сили та наснаги працювати на благо жителів краю.

- Найперше мені б хотілось привітати новообраних депутатів тернопільської обласної ради як від нашої так і від інших політичних сил. Люди хочуть сьогодні жити в кращій країні, вони хочуть відчувати це у своїй кишені, тому головне завдання цих депутатів – робити все, аби люди на Тернопільщині та загалом в Україні були щасливі, захищені, багаті, щоб вони були впевнені, що ця влада для людей і вона є сильна, - підкреслив Іван Чайківський.

Від сьогодні Тернопільська обласна рада 7-го скликання починає працювати над основними напрямками розвитку краю.

[embed]https://youtu.be/nFBcSFegME0[/embed]

Відео Павла Лящинського

Вибір читачів за тиждень

Відео