Божена Волинець

У Тернополі затримали жителів Одещини, які обкрадали квартири

Двох не місцевих чоловіків, причетних до квартирних крадіжок у Тернополі, викрили та затримали оперативники.

Впродовж тривалого часу працівники карного розшуку, спільно із слідчими проводили заходи щодо встановлення осіб, які обкрадали квартири тернополян. Затримати злодіїв «на гарячому» правоохоронцям вдалось спільно із бійцями спецпідрозділу КОРД. 

Три крадіжки зареєстрували поліцейські 19 лютого. Під час огляду експерти зауважили, що жертвами злочину ставали мешканці перших та других поверхів. В усіх випадках до помешкань невідомі проникали шляхом віджиму металопластикових вікон і, як правило, у робочий час. Брали гроші та золото.

Ймовірні підозрювані -  жителі Одеської області. Як повідомляють у поліції, усі раніше судимі за майнові злочини.

Потерпіли від рук злодіїв також і мешканці інших регіонів. Чоловіки на день-два заїжджали в область, проникали до помешкань, обкрадали та їхали далі. Ночували вони у готелях.

До приїзду злочинців поліцейські Тернопільщини були готові. Саме після крадіжки на бульварі Данила Галицького, їх затримали згідно із статтею 208 КПК. Наразі слідчі перевіряють причетність цього дуету і до інших пограбувань, вчинених у Тернополі.

- Жителям Одещини оголосили підозру згідно із ч.3 ст. 185 (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, що завдала значної шкоди потерпілому) Кримінального кодексу. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до шести років. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Процесуальне керівництво здійснює окружна прокуратура, - інформують у поліції. - Триває слідство.

Фото поліції

Вибір читачів за тиждень

Відео